Белгийска Овчарка Тервюрен

Белгийска овчарка Тервюрен
Снимка: SnottyBoggins/pixabay.com
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Белгийската овчарка Тервюрен е изключително предано и уравновесено по характер животно. Също така това куче е активно, пъргаво и има нужда от редовни физически натоварвания. Кучешките упражнения трябва да са приоритет на неговия стопанин.

Именно поради неизчерпаемата енергия на белгийската овчарка, тази порода е подходяща само за хората, които водят активен начин на живот и могат да отделят всеки ден по 1-2 часа за разходки и обучение на кучето.

Стандарт за Белгийска овчарка Тервюрен

Тя е сравнително едро куче, като има развита мускулатура и красиво заострена муцуна. Това е куче с дълга козина, но е права като така се налага да полагате по-малко грижи за нея.

На цвят овчарката е светло-жълтеникаво кафява, червена или синкав цвят с черно лице. Ушите при чистокръвните кучета са изправени, а изражението интелигентно и дори малко бдително. Козината на кучето започва да пада през есенните и пролетни месеци. На височина породата достига от 55 до 65 сантиметра, а теглото варира от 20 до 35 килограма.

Важно е да решите козината на кучето ви всеки ден само в периода, когато тя пада силно, като през останалото е достатъчно да правите това веднъж на 5-6 дни. Ако обаче сте силно алергичен човек, тогава тази порода не е най-добрият вариант за вас, тъй като козината пада доста обилно през пролетните и есенни месец.

Обучение на Белгийска овчарка Тервюрен

Тервюренът лесно разбира и схваща, какво искате от него, като така дори начинаещите ще могат да се справят с дресировката на любимеца им.

Имайте предвид обаче и това, че всички занятия трябва да преминават само в игрова форма, тъй като в противен случай кучето ви бързо ще се отегчи и ще загуби интерес. Като цяло именно редовните тренировки и ранната социализация на Тервюрена му помагат да изгради уравновесен характер.

Белгийската овчарка се отличава със силно развитите си защитни рефлекси, които са природно заложени и именно затова те са прекрасни кучета-пазачи на дома. Много са внимателни към децата и се разбират отлично с тях, като никога не биха си позволили да ги наранят, дори ако малките ги дразнят и им досаждат.

Тервюрен

Откъм отрицателните черти на характера на породата Тервюрен можем да добавим само това, че понякога могат да са доста инатести и упорити кучета, като затова не се препоръчва да се спирате на тези кучета, ако досега не сте се занимавали с възпитание и дресировка на куче.

Ако се грижите добре за белгийската овчарка Тервюрен, тогава тя може да доживее дори до 17-18 години, но все пак средната възраст на породата достига до около 13-14 години. Това е свързано с факта, че тези палета са доста предразположени към редица кучешки заболявания, като например проблеми с щитовидната жлеза, епилепсия, катаракта и други.

Именно затова са от изключително значение профилактичните прегледи при ветеринар, тъй като така всяка една патология може да бъде открита в начален стадий, когато е по-лесна за лечение и прогнозата е по-благоприятна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати