Обучение и дресура на фокстериер

Обучение и дресура на фокстериер

Ако сте решили да си вземете фокстериер, тогава е време да се замислите за това как правилно да подходите към възпитанието и дресировката на кучето, имайки предвид особеностите на породата.

Във всеки един случай обаче не бива да викате на кучето ви или дори да проявявате физическо насилие, тъй като това не само, че няма да постигнете положителен резултат, но и не е морално. Старайте са да изградите доверителни отношения с питомеца ви, както и да му покажете, че вие сте на върха на йерархията, като именно това е най-прекият път към успеха на обучението.

Обучение и дресура на Фокстериер

Към основните кучешки команди, които трябва да научите животното в началото е Седни, Легни, Ела, Долу. След като ги научите, тогава можете да преминете и към по-сложните, ако желаете. Породата като цяло е доста упорита и инатеста на моменти, като тези любимци винаги имат свое мнение за нещата.

Именно затова при тази порода фокстериер е изключително важно да започнете веднага с обучението, тоест от най-ранна възраст. В никакъв случай не бива да поощрявате нарушаването на режима и правилата, тъй като само ако стрес строги и настойчиви ще постигнете успех.

Обърнете особено внимание и на интонацията, като така например при обучението на командите използвайте тих и спокоен тон, докато при похвала - по-весел и висок тембър.

Обучение и дресура на фокстериер

Бъдеш последователни, започвайки в началото с изучаването на по-лесните команди и едва след това преминете към по-сложните, като например Апорт и други. Винаги дресирайте и обучавайте Фокстериера преди хранене, тъй като така кучето ще е много по-послушно и ще изпълнява вашите команди.

Ако вече се е нахранило, тогава няма и да има стимул за това. Ако решите да посещавате различни конкурси за кучета, тогава не забравяйте и за социализацията на животното. Това е също много важен момент, тъй като в този случай кучето трябва да свикне с доксоването от чужди хора, както и да се намира в едно помещението с много други животии.

Правила на обучение и дресура на Фокстериер:

- винаги обучавате и дресирайте кучето си след като сте го разходили и преди да сте го хранили;

- всички занимания трябва да се провеждат в игрова форма;

- избягвайте монотонността, тъй като на кучето ви банално може да му стане скучно и да спре да ви слуша;

- бъдете последователни при обучението фокстериер, тоест започвайте от по-лесните и преминавайте постепенно към по-сложните комади;

- никога не използвайте физическо насилие при възпитанието на фокстериер;

- награждавайте питомеца си с кучешко лакомство, похвала или игра за всяка изпълнена команда.

Обучение и дресура на фокстериер

Винаги насърчавайте домашните ви любимци само с награда, игра или похвала, като в никакъв случай не използвайте физическа сила. Тези кучета обичат да работят, особено ако се съчетава физическото и умственото натоварване.

Способни са да учат постоянно и се поддават на дресировка, ако спазвате тези основни правила, но е най-добре да се заемете с възпитанието им от най-ранна възраст, когато са много по-податливи на обучение.

Спазвайте тези съвети, за да бъде отглеждането на фокстериер приятно и лесно за вас.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати