miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на Фокстериер

Хранене на Фокстериер

Хранене на фокстериер
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Фокстериерите са активни кучета, които се нуждаят от правилни грижи и хранене. Както при всяка една порода, така и тук е важно да се погрижите за правилно подбраната им диета, за да може кучето винаги да е силно и издръжливо. При избора на храна за фокстериер трябва са се съoбразите и с това, че тези питомци са изключително енергични и обичат да прекарват много време на чист въздух.

Хранене на малки кученца фокстериер

През първите седмици от живота си малкото кученце фокстериер се храни изключително с майчиното мляко, но след като навърши три седмици, стопаните трябва да започнат да хранят любимеца си със специално мляко на прах (леко подсладено), както и яйца.

След като навърши пет седмици се препоръчва постепенно да се въвежда прясното натурално мляко, както и зеленчуците, които са предварително настъргани. От тази възраст също се препоръчва постепенно да се въвежда суровото месо в диетата на кучето.

Отначало е необходимо да се дава в много малки количества (приблизително 10 g), а като алтернатива можете да предложите на кученцето варен жълтък. От шестия месец можете да започнете да давате на Фокстериера различни карантии: сърца, черен дроб, бъбреци, но само варени.

Колкото по-малко е кученцето, толкова по-често се храни през деня. С възрастта броят на храненията на ден намаляват, но съответно и самата порция се увеличава. Например, двумесечното кученце Фокстериер може да се храни до шест пъти на ден, а когато е на една година - 2-3 пъти.

Куче от породата фокстериер

Хранене на възрастното куче фокстериер

Възрастните кучета трябва да продължат да получават достатъчно хранителни вещества. Протеините са изключително важни за тях, затова задължително трябва да им давате различни месни продукти (говеждо, пилешко, агнешко).

Месото може да се дава, както сурово, така и варено. Освен това Фокстериерите трябва да ядат храни като извара, яйца, зърнени храни, риба (морски дарове), както и горски плодове. Като цяло менюто им трябва да се състои основно от протеини, но също така е важно да присъстват фибрите.

Има някои храни, които са строго забранени за животното, като в тази група влизат сладкишите, тлъстите храни (свинско месо), консервираните храни, подправките, картофите и боба. Не трябва да забравяме за подобни предупреждения и небрежно се отнасяме към храненето на нашия домашен любимец, мислейки си, че можем да даваме на кучето каквото и да е.

Имайте предвид, че именно правилното и здравословно хранене е в основата на доброто здраве на кучето ви. Именно от това, с какво го храните, дали получава всички витамини и минерали и така нататък, до голяма степен зависи дори, колко ще живее вашият питомец.

Именно затова например не бива да храните Фокстериерите с всичко, което ви е останало, защото човешка храна може да е доста вредна за здравето им. Ако храните кучето си с домашно приготвена храна, тогава е важно понякога да се пускат изследвания във ветеринарна клиника, тоест за да се разбере дали питомецът ви получава всички необходими за здравето му витамини и минерали.

При качествените сухи и мокри купешки храни този проблем е лесно решим, тъй като в тях вече се съдържат всички необходими за здравето на фокстериера хранителни вещества, имайки предвид индивидуалните им нужди.

Фокстериерът е активно куче

Грижете се за фокстериера правилно, защото именно от това зависи неговото здраве. Не бива да пренебрегвате и правилното хранене на Фокстериерите, тъй като това може да доведе не само до проблеми с храносмилателната система, но и да е причина за отключването на редица болести.

Именно затова винаги е добре да се консултирате с ветеринар, който да ви посъветва за меню на кучето ви. И не на последно място, винаги водете кучето на профилактични прегледи, тъй като така може да се следи развитието им, което е не по-малко важно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати