miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Аляски маламут - характер и поведение

Аляски маламут - характер и поведение

Аляски маламут - характер и поведение

Кучетата са най-верните приятели на хората, които никога не биха ни предали и винаги са готови да ни простят. Ако обаче сте решили да си вземете аляски маламут, тогава е важно да се съобразите с редица фактори, започвайки от това къде живеете и стигайки дори до това, какъв е вашият темперамент. От тези фактори, както и доста други моменти зависи и това, каква порода е най-добрият вариант за вас. От тях зависи и дали ще отглеждате кучето правилно.

Аляски маламут - характер и поведение

Те винаги изглеждат страшни и агресивни, но това е само привидно, защото в действителност се отличават с милия си и добронамерен нрав. Въпреки че техните предци са били много добри ловци, днес тези качества далеч не са водещи в характера на породата. Аляският маламут спокойно реагира дори на непознатите хора, като никога няма да прояви кучешка агресия, която може да се наблюдава при други породи, например питбул или доберман.

Въпреки всички това, опитните стопани могат да помогнат на това куче да разкрие способностите си. Ако сте решили да си вземете аляски маламут, тогава е важно да знаете това, че въпреки миролюбивия си характер, понякога може да ви е доста сложно с този питомец. Това ще си проличи особено силно, ако не сте се занимавали с възпитанието и обучението на аляския маламут. Това е порода, която е способна да се подчинява само на стопанина, който има силен характер и ще успее да се покаже пред любимеца, че той е главният и кучето е длъжно да му се подчинява.

Друга част от характера на аляски маламут е това, че доста трудно се поддават на дресировка, като това се дължи на независимия им нрав и това че далеч не винаги са готови да ви слушат. За сметка на това пък лесно могат да живеят с други животни, с които да си играят и така да изразходват част от енергията си. Дресировка на кучето обаче си остава един от най-сигурните начини за мирно съжителство с този четириног приятел.

Аляският маламут проявява характер

Аляският маламут имат огромен прилив от енергия и нужда от физическа активност всеки ден, като дори и това невинаги ще ги спре да направят някои пакост, тъй като са наистина много активни. Именно затова не е добра идея отглеждането на аляски маламут в апартамент, особено ако е много малък.

Те са активни кучета, които могат да се отглеждат само в къща с голям двор, където ще могат да изразходват свободно излишъка си от енергия. До 3-та година тази черта на характера на аляския маламут е особено силно забележима, затова бъдете готови, че ще се налага да играете доста с питомеца ви, но и да го възпитавате. Едва след 3-4 година игривият му нрав малко ще се успокои.

Въпреки всички тези сложности, едва ли ще се намери човек, който да съжали, че си е взел за домашен любимец именно аляски маламут. Тези кучета са истинска награда за добрите стопани, защото са изключително предани и винаги биха ви защитили без дори да се замислят. Единственото, което всички кучета искат в размяна на тяхната преданост е вашето внимание и любов.

Ако и вие мечтаете за толкова красиво куче, вижте цени и обяви за аляски маламут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати