Хранене на дратхаар

Хранене на дратхаар
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Породата дратхаар са отлични кучета ловци, които са способни да ловуват целогодишно, като заедно с това притежават отлични полеви умения и могат да се справят прекрасно на всеки терен. Те са и отлични кучета пазачи на дома, а също така са много предани и верни на стопанина си. Те са изключително интелигентна порода, която лесно може да бъде обучена и дресирана.

Хранене на дратхаар

Що се отнася до храненето на дратхаар, породата не е претенциозна, но когато решавате с какво да нахраните домашния си любимец, не трябва да спестявате, тъй като е важно да им давате само висококачествена храна. За да има кучето ви сили и енергия, както и да може по време на лов да покаже своята издръжливост на характера, питомеца ви се нуждае от добро хранене.

Вариантите за хранене на кучето като цяло са два - да използвате готовите храни, като там нещата доста по-лесни, защото те съдържат всички необходими витамини и минерали за кучето ви. Важно е обаче при избора си на суха или мокра храна да се съобразите с индивидуалните нужди на дратхаара, имайки предвид породата му и възрастта.

Именно затова е добре да се консултирате с ветеринар, който ще ви помогне да изберете най-добрата кучешка храна, тоест предвид всичките тези индивидуални особености на породата. Освен това сухата храна е особено практична за тези, които ходят на лов с домашният си любимец в продължение на няколко дни.

Дратхаар

Ако решите да храните дратхаара със самостоятелно приготвена храна, тогава диетата трябва да включва:

- месо, за предпочитане сурово (трябва да бъде поне половината от дневната порция);

- задушена или варена риба без кости;

- млечни продукти (най-малко 2 пъти седмично);

- всякакви зърнени храни.

Имайте предвид, че ако на кучето ви липсват някакви хранителни компоненти, тогава дратхаарът няма да бъде активен, енергичен и да покаже своите ловни умения. Важно е също така при редовните профилактични прегледи да се извършва следене на това дали кучето ви получава достатъчно витамини и минерали с домашната храна, тъй като това може да окаже негативен ефект върху здравето на кучето. В случай че бъде установена липса на някои градивни елементи, тогава ветеринарят ще изпише на дратхаара витаминно-минерални комплекси.

Ако искате да имате домашен любимец с ясно изразен ловен инстинкт, тогава тази порода е отлично решение. Като цяло тези кучета не са придирчиви към грижите, поддръжката, храненето и могат лесно да се адаптират към различните условия. Несъмнено ще го усетите при отглеждането на дратхаара. Високата интелигентност, издръжливост и други положителни черти на характера превръщат дратхаара в предано и интелигентно куче за всеки стопанин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest