Декоративните породи кучета и техните особености

Декоративните породи кучета и техните особености

Декоративните кучета са неописуемо сладки и мили. Те са не само много дружелюбни, но и заедно с това се разбират прекрасно с малките деца. Както всяка една порода, така и декоративните кучета имат особености, които е добре да знаете преди да решите да ги вземете такова домашен любимец. Те са просто една малка плюшена топчица щастие, която никога няма да ви предаде

Ето някои от най-популярните породи декоративни кучета и някои особеност, характерни за тях.

Керн териер

Тази шотландска порода кучета преди това е била използвана за защита и лов. Кучетата са ловували дивеч и лисици, които се криели в дупки, пукнатини и каменни убежища. Козината на породата е къса и дебела, сива или червеникава на цвят. Четирикраките приятели имат къси, но здрави крака. Те са лоялни, мили и добронамерени, а също така са много умни кучета, обичат децата и лесно се обучават на различни кучешки команди.

Норички териер

Породата е отгледана в Англия за лов на гризачи и малки животни. Тялото на кучетата е със средни размери, а очите са големи. Козината е твърда и плътно прилепнала до тялото, като може да бъде сива, черна и червеникава на цвят. Тези домашни любимци са много активни, смешни и обичат дългите разходки, но също така са много лоялни и безстрашни.

Западнохайландски бял териер

Както ни подсказва името, козината на това декоративно куче е бяла и къса. Също така те имат права опашка и малки уши. Много са енергични, мили и добронамерени, но и се разбират прекрасно с децата. Въпреки малките си размери, те са много издръжливи физически, но не понасят самотата и липсата на внимание.

Йоркширски териер

Особености на декоративните кучета

Имат къса козина, която не предизвиква алергична реакция, като цветът варира от светло до тъмно кафяв. Много са енергични, палави и мили домашни любимци. Със сигурност може да се каже, че тази порода е една от най-красивите и лоялни към стопанина си.

Бивер йоркширски териер

Тази декоративна порода е била отгледана в Германия. Козината им може да е бяла, златиста или с черни петънца. Те са много верни кучета, разбират се много добре с децата и се отличават с веселия си нрав. Почти не се нуждаят от разходки и физическа активност и затова са идеалната порода куче за апартамент. Много са любознателни и умни и именно затова много лесно се обучават на различни команди.

Австралийски копринен териер

Особеностите на тези декоративни кучета включват среден размер, имат дълга и гладка козина със сламен оттенък. Много са спокойни, тихи и кротки, но и се разбират идеално с малките деца. Изключително са чистоплътни и лесно свикват със собственика си, ставайки му верен приятел.

Померан

Невероятно мили и сладки декоративни кученца, които приличат на пухест облак щастие. Изключително добронамерени са и се отличават със спокойния си характер. Лесно се поддават на обучение на различни команди, но понякога могат да са малко инати. Средно живеят около 14 години и са изключително предани на стопанина си.

Чихуахуа

Чихуахуа е декоративно куче

Това е най-малката порода кучета в света и е родом от Мексико. Муцунката е къса, очите са големи, а ушите са закръглени в края. Най-честите разцветки са сивата и шоколадовата. По характер могат да са доста инати понякога, въпреки че са изключително умни, интелигентни и предани кучета.

Пекинез

Една от най-старите и аристократични декоративни породи, които се отличават с нарцистичния си, но добронамерен характер. Те са малко флегматични и не харесват шумните пространства. Капризни са и искат цялото внимание да е насочено към тях, като по темперамент са много безстрашни и винаги биха защитили стопанина си въпреки малките си размери.

Ши Тцу

Една от най-красивите и елегантни декоративни породи кучета, която има изключително атрактивен вид. По характер този любимец е дружелюбен, мил, уравновесен и спокоен, а също така е предан на стопанина си.

Декоративните породи кучета са перфектен любимец за отглеждане в дома, ако имате малки деца, защото те се разбират идеално с тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати