Физическа активност на Каракачанската овчарка

Физическа активност на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка не е особено популярна в света, но ние си се гордеем с нея. И има за какво. Тези големи, пухкави кучета са много добри приятели на човека. Известно е, че те са обикаляли планините, пазейки добитъка. Тези кучета са силни и смели, и биха се изправили срещу всеки хищник без колебание.

Каракачанската овчарка се привързва към семейството си, но се държат предпазливо към непознати. И имат потенциал да бъдат агресивни. На моменти са упорити, но могат да бъдат тренирани.

Физическа активност на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка има нужда от физическа активност и неподходящо куче за апартамент.

Тези кучета в миналото са оцелявали с дни, бродейки сами в планините. Затова могат да бъдат много волеви, когато става въпрос за обучение. Те са склонни да не се подчиняват на кучешки команди, с които не са съгласни.

Затова стопанинът на каракачанка трябва да бъде уверен и опитен, който няма да позволи своеволия. Това е особено важно, особено когато става дума за потенциална агресия при кучето.

Каракачанките са много издръжливи кучета. Способни са да тичат по цял ден, да защитават стадото, когато е необходимо. Ако не може да му осигурите това, то поне имайте предвид, че ще му трябва много упражнения.

В идеалната ситуация им възложете да пазят стадо. Но, ако не е възможно, трябва да измислите високо интензивни занимания, с които да си изразходят енергията.

Каракачанска овчарка

Дългите ежедневни разходки и Физическа активност на Каракачанската овчарка на първо място. Най-добре е да ги пуснете в голяма и сигурна градина, където да тичат по цял ден. Ако на каракачанката не бъде осигурено пространство и възможност за изразходване на енергията, ще стане скучно. А от там ще тръгнат и поведенчески проблеми при кучето.

В общи линии, тези кучета имат много енергия и трябва да я изразходват. На дневна база, каракачанската овчарка се нуждае от физическата активност най-малко от един час, за да запази здравето и жизнеността си.

Може да излизате да тичате с кучето си. Макар че то ще бъде доста по-издръжливо от вас, все пак ще изразходи част от енергията си.

Друга идея е да му хвърляте фризби или топка.

Изобщо, бъдете креативни и измислете активности, които ще помогнат на кучето ви да изразходва енергията си. Така то ще бъде щастливо, здраво и послушно куче.

Ако и вие искате такъв помагач, вижте нашите обяви и цени за Каракачанска овчарка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати