miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на Нюфаундленд

Дресура и обучение на Нюфаундленд

Дресура на Нюфаундленд
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Кучетата от породата Нюфаундленд са много добродушни и мили любимци, които се отличават с уравновесения си темперамент. По характер Нюфаундленд не са агресивни кучета и са отлични стопани на дома, но и добре се разбират с малките деца. Лесно се адаптират и социализират. Важно да обръщате достатъчно внимание на храненето на Нюфаундленд, за да е балансирано. Отличителна черта на тези животни е това, че често имат проблеми със ставите.

Именно козината на кучето е една от отличителните черти на породата, като тя не позволява на кучето да се намокри силно по време на дъжд и го спасява от силната жега или студа. За стопаните обаче това е допълнителна грижа, защото изисква не малко поддръжка, за да не се оплита.

Те са много спокойни и независими, като обучението на Нюфаундленд им трябва винаги да става в дружелюбна обстановка. Важно е да уважавате мнението им и да умеете да се договаря с питомеца си, защото само така той ще ви слуша и ще изпълнява командите.

Дресура и обучение на Нюфаундленд

Възпитаването на Нюфаундленд започва от първия ден в дома ви, защото именно ранното обучение е ключа към успеха на дресировката на кучето. Нюфаундлендът е малко бавна порода, но за сметка на това отлично запомня и разбира, какво се изисква от него. Както и при всяко куче, тук основната тактика е постоянството, търпението и разбира се награждаването с малки кучешки лакомства.

В никакъв случай не използвайте физическо насилие при обучението на Нюфаундленд, защото така само ще стресирате кучето, но няма да постигнете положителен резултат. Заедно с това подобна методика е напълно забранена и недопустима. В началото е добре да давате половината от хранителната им норма на разходките, когато се занимавате. Така ще можете да постигнете по-бързо положителни резултати.

Нюфаундлендът е много съобразителна порода и бързо разбират, какво се изисква то тях. Понякога дори е сложно да се разбере кой кого обучава, а именно вие него или кучето вас. Добре е да сменяте маршрута на разходките, като така му показвате своето превъзходство и че трябва да ви слуша, защото именно водача на глутницата избира посоката.

Имайте предвид, че тези любимци са малко флегматични, ще се налага понякога да ги подтиквате на действие. Именно затова е важно да се запасите с доста търпение при обучението на Нюфаундленд. Те са доста умни кучета, но просто безусловните рефлекси се изграждат малко по-бавно при тях всравнение с другите породи.

Обучение на Нюфаундленд

Никога не проявявайте грубо обръщение, защото всяко едно физическо въздействие ще завърши с това, че Нюфаундлендът ще спре да ви се доверява, като така ще се наруши създадения визуален и емоционален контакт между вас. По този начин кучето ще започне да игнорира изцяло вашите кучешки команди и няма да се подчинява. При обучението и дресировката на породата е важно да мотивирате любимеца си, като това най-лесно става с мили думи, похвали или лакомства.

Възпитанието на Нюфаундленд е истинско удоволствие, защото тези питомци са много добродушни и съобразителни. Най-важната ви стъпка е да успеете да ги научите на определен режим и дисциплина, като така процесът на обучението ще е максимално лесен и бърз.

Винаги започвайте сутринта с разходка, като така животното ще може да се раздвижи. При обучението е важно да започвате в началото с по-лесните команди, като породата Нюфаундленд се старае безумно много да угоди на стопанина си, като това спомага много на възпитателния процес.

Имайте предвид, че са много чувствителни към критиката, затова ги хвалете по-често и винаги им давайте малко лакомство за всеки успех. И не забравяйте, че трябва да сте много последователни.

Не може днес да забраните нещо, а утре да го позволите, защото така ще объркате кучето и то няма да знае, какво е правилно и какво не. Старайте се самото обучение и дресировка да е в игрова форма, защото така процесът ще е максимално лесен.

Ако и вие искате да сте горд собственик на такова едро куче, вижте нашите обяви и цени за Нюфаундленд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати