miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-издръжливите породи кучета

Кои са най-издръжливите породи кучета

Кои са най-издръжливите породи кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Различните породи кучета са подходящи за различни неща, така да се каже „имат си своя работа”. Някои са подходящи да пазят стада, други да работят, а трети – са перфектни за компаньони.

Въз основа на своята функция, всяко куче се нуждае от специфичен набор от кучешки упражнения.

Та, ако вие искате да си вземете топка от неизчерпаема енергия, с която да покорявате света, ето кои са най-издръжливите породи кучета.

Австралийска овчарка

Австралийската овчарка е куче пазач, пълно с енергия. Те се нуждаят от страшно много упражнения, за да се изморят.

Лабрадор

Лабрадорът е най-популярната порода в Съединените щати. Тези сладки и добри приятели, са пълни с енергия и са супер издръжливи кучета. Тези палета имат нужда от активни стопани, които ще им осигуряват ежедневната доза изразходване на енергията.

Голдън Ретривър

Голдън ретривър е издръжливо куче

Още една популярна порода кучета. Голдън Ретрийвърът е чудесен другар за активно стопани. Тази порода може да тича, да плува, да играе, да скача и това само за загрявка. Това са едни от най-издръжливите кучета.

Ваймаранер

Ваймаранерите са невероятно бързи кучета. И освен че са много енергични, тези кучета са и много интелигентни животни. Затова вие като собственик, трябва да се убедите, че ще ги държите ангажирани през цялото време.

Родезийски риджбек

В миналото тази порода е била използва за лов… на лъвове! Това е единствената регистрирана порода, произхождаща от Южна Африка. Това невероятно куче лови леопарди, биволи, антилопи и дори лъвове с огромен успех. Тази порода обаче има нужда от много движение и пространство. Това куче може да живее с дни без вода. Безкрайно издръжливо куче – студът и жегата не му правят впечатление.

Далматинец

Далматинец

Макар и да не е толкова бърз като Родезийския риджбек, Далматинецът е символ на издръжливостта. Той е чудесен за хората, които обичат да тичат на дълги разстояние. Буквално тези кучета кипят от енергия и могат да издържат дълги преходи.

Бордър Коли

Тази порода обича да работи, следователно има много енергия и се нуждае от много упражнения. Тези кучета са супер издръжливи на високи натоварвания.

Немска овчарка

Няма как да направим класация за издръжливост и да не включим немската овчарка. Тази порода е готова да угажда на стопаните си, докато не капне от умора. А това не става лесно. Не случайно тази порода се използва от въоръжените сили на почти всички държави по света.

Ако смятате, че е вече време да си вземете куче, разгледайте тези обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати