miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Американско Були

Характер и поведение на Американско Були

Характер и поведение на Американско Були
Снимка: pixabay.com

Американското були има къса и лъскава кучешка козина, като могат да се забележат различни шарки. Главата на американското були е със средна дължина, има широк череп и силно изразени мускули по лицето. Ушите на кучето могат да бъдат рязани или не. Долната част на главата е овална.

Изобщо Американското Були има много специфични външни черти. Какво трябва да знаем за характера и поведението на американското були?

Характер на Американското Були

По характер Американското Були е щастливо куче, което обожава да излиза навън. То е уверено и лоялно куче. По природа тези животни са нежни и любящи. Тази порода са добродушни, забавни и изключително привързани към семействата си. Кучетата Американско були изгарят от желания да угаждат на своя собственик. Освен това те са много смели кучета и интелигентни, пълни с живот.

Тази порода съчетава в себе си лоялността на Американския питбул териер и дружелюбността на Американския стафордширски териер.

Поведение на Американското Були

По поведение Американско Були са известни с това, че проявяват изключителна толерантност към децата и с нетърпението си да угаждат на собствениците си. Тези животни са уверени, но не агресивни кучета. С две думи темпераментът на Американското Були е много приятен.

Във физически план, Американското Були притежава впечатляваща сила. И външният му вид го подсказва – то е атлетично и мускулесто куче, отличаващо се със своята сила и пъргавина. Американското Були лесно може да бъде научено да изпълнява различни кучешки команди.

Все пак имайте предвид, че Американското Були ще се защити, ако бъде провокирано. То със сигурност ще пази собствениците си и е готово да се бори до смърт, ако врагът заплашва него или близките му. Тази порода кучета имат висока поносимост на болка.

Американско Були

Но, за да изкорените още в зародиш лошото поведение и евентуална агресия в бъдеще, започнете дресировката, докато е още малко кученце.

Американското Були е страхотно куче пазач, но е и чудесен другар.

Възпитание на Американско Були

Американското Були не е подходящо за пасивни собственици. Тази порода се нуждае от твърд, но спокоен, уверен и последователен стопанин. Кучето трябва да знае какво се очаква от него. Трябва да поставите ясни граници – кое му е позволено и кое не. Целта е собственикът да покаже, че той ще е лидерът на глутницата, тъй като по природа кучето иска то да поеме контрола.

В общи линии Американското Були е един чудесен избор на домашен любимец. Но и при него, както и при останалите породи, трябва да отделите необходимото внимание на възпитанието на кучето. Ако вие като собственици преминете този „тест“, ще се радвате на хармонични и спокойни отношения с вашия любимец. А Американското Були, от своя страна, ще ви възнагради с много любов, лоялност и щастливи мигове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати