Слънцезащитен крем за кучета - какво трябва да знаем

Слънцезащитен крем за кучета - какво трябва да знаем

Ето че така чаканото от всички лято вече е тук, но с това се появят и доста въпрос свъзрани с грижата за кучешката кожа през горещите месеци. Днес на пазара ще намерите различни продукти, които ще ви помогнат в тази задача, а именно да защитите своя любимец от парещото слънце и неговите лъчи.

Какъв слънцезащитен крем за кучета да изберем за нашич най-добър приятел?

Разнообразието, което ще намерите на пазара за четириногите, не е по-малко от това при хората. Причината за това е, че в последните години ветеринарите започнаха строго да обръщат внимание на различните външни фактори като провокираща причина за развитието на различни заболявания при кучетата. Именно затова, ако имате куче, тогава е важно да се снабдите с качествено слънцезащитно средство, с което да защитите кожата му.

Подобно на хората, така и при тях (особено късокосместите породи кучета) могат да се получат изгаряния, което е много неприятно. Тези кожни проблеми могат да предизвикат сериозен дискомфорт и болка, затова е важно да се погрижите предварително за защитата на кучето си. Добре е да избирате продуктите с висок слънцезащитен фактор.

Ако животното е постоянно изложено на слънчевите лъчи, тогава е добре да го мажете с кучешки слънцезащитен крем веднъж на 2-3 часа. Едни от най-удобните разфасовки са под формата на спрейове и кремове, тъй като те са по-икономични и по-лесно се нанасят. С тяхна помощ ще можете да предпазите нежната кожа на питомеца си от лющене, изсушаване и зачервяване, които са сигурен знак за получено изгаряне.

Избор на слънцезащитен кучешки крем

Можете да прилагате слънцезащитен крем навсякъде върху кучето, но най-важното е да защитите открити места или зони, където няма покритие с козина. Особено податливите участъци на слънчевите лъчи са ушите на кучето, устните, стомаха, ингвиналните гънки, лицето и носа.

Ако питомецът ви има светла кожа около тези области, тогава им обърнете особено внимание, тъй като това значи, че могат да изгорят много лесно. Ако животното има на места с алопеция по здравословни или физиологични причини, тогава е важно да нанесете слънцезащитния крем за кучета и на тези места.

Продуктите се нанасят преди излизане навън, ако ще разхождате любимеца си за повече от 5 минути. Това е особено важно в дневните часове, когато слънцето е доста силно и редовното излагане без защита може да доведе дори до появата на новообразувания. Трябва да вземате със себе си продукта, ако планирате да се разхождате много дълго или ще пътувате с кучето си за няколко дни.

Ако все пак имате известни колебания относно избора на слънцезащитен крем за куче, може да се свържете с вашия ветеринар, който да ви препоръча продукт, отговарящ на индивидуалните нужди на любимеца ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати