miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Сухи шампоани за кучета
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Всички стопани на кучета са запознати с това, колко е важно да поддържат хигиената животното си. Имайки предвид редовните ежедневни разходки на кучетата навън, честото къпане на кучето е много важно. Понякога обаче може да нямате излишно време или пък просто да сте уморени, за да изкъпете кучето си. Именно в този случай ще можете да оцените изцяло удобството и практичността на сухия шампоан за кучета.

Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Тези продукти често се използват и поради ред други причини, а именно ако:

- Кучето се бои от водата;

- Ако в помещението, където се намира кучето е много студено, като така съществува голям риск от развитието на простудни заболявания;

- След направени кучешки ваксинации или операции;

- Ако сте отишли на конкурс за кучета или сте на природа.

Сред предимствата на кучешките шампоани са, че абсорбират себума, почистват, денинфекцират и омекотяват козината на кучето, както и помагат в профилактиката срещу образуването на заплитанията. Съществуват различни видове сухи кучешки шампоани, като в това число и противопаразитни, които са много удобно през летните месеци, когато се появяват бълхите и кърлежите.

Продуктът е отлично решение за поддържането на хигиената при късокосместите кучета, като при дългокосместите кучета ще е доста сложно да се почисти с него козината качествено. Ако пък любимеца ви е доста рошав, тогава за вас идеален е сухият кучешки шампоан под формата на спрей.

Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Това средство е по-подходящо за кучета с бяла козина. Ако обаче е с тъмна, тогава е по-добре да спрете избора си на друг продукт, тъй като той може да оставя следи на козината и да се налага да ги махате с вода. Сухите шампоани са прекрасен избор за малките кученца и възрастните животни, които вече са с отслабена имунна защита, като редовното къпане може да доведе до различни кучешки заболявания.

Видове сухи шампоани за кучета

Стандартно те се продават в суха форма или като спрей. Вторите разпръскват течността, като по начина си на действие не се отличават от първите. На пазара можете да намерите няколко видове:

- Класически - те са универсални и могат да се използват не само при кучетата, но и при котките, почиствайки ефективно козината и кожата от излишния себум, освежавайки и омекотявайки я. Освен това с тяхна помощ сресването е доста по-лесно;

- Медицински - в състава им влизат различни компоненти, които веднага унищожават бълхите и кърлежите, както и редица други паразити;

- Възстановяващи - съдържат компоненти, които правят козината по-обемна и блестяща, намаляват нейната чупливост;

- Тониращи - често се използват за кучета с различен цвят, като дълбоко почистват козината и правят цвета на кучето по-интензивен. Прекрасен избор са, ако планирате да водите кучето си на изложението или конкурс.

Колко често се ползват кучешки шампоани?

Сух шампоан за кучета - какво трябва да знаем

Повечето продукти визуално наподобяват бебешка пудра, като тази опаковка позволява да се разпредели равномерно средството на козината на кучето. След това трябва да го втриете добре в кожата, за да може да се абсорбира излишния себум и прах. Правете това с нежни масажни движения, за да не се стресира кучето и спокойно да възприема тази манипулация. Премахнете средството, сресвайки животното, като така ще се почисти максимално козината. Ако кучето е по-рошаво, тогава можете да заложите на тези под формата на спрей, тъй като в този случай те са по-удобни за употреба.

Сухите шампоани за кучета са безвредни за здравето на любимеца и могат да се използват в зависимост от необходимостта и замърсяването на кучето. Ветеринарите съветват употребата им да не е по-често от 2-3 пъти на месец, като това важи дори и за обикновеното къпане с вода, тъй като в противен случай може да се изсуши козината на кучета и тя да загуби блясъка си. Понякога обаче можете да ги използвате и малко по-често, ако това се налага.

Сухите шампоани са много удобни и лесни за употреба, като ефективно абсорбират себума от кожата и козината на кучето, правейки я по-мека, блестяща и здрава. Не по-малко предимство на продукта е, че може да се използва навсякъде, а не само в дома и това че е отлична профилактика срещу заплетената кучешка козина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати