miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Съвети при хранене на Плачеща болонка

Съвети при хранене на Плачеща болонка

Съвети при хранене на Плачеща болонка
Снимка: Wikipedia
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Храненето е от изключително значение от самото начало на живота и това важи за всички същества на земята. Кучетата с ясни очи и красиви козини не са случайност. Подобно на хората, които ядат полезна храна, пресни плодове, зеленчуци и т.н., кучетата, които правят същото, изглеждат по-млади, по-леки, с красива кожа и козина.

Някои собственици предпочитат да хранят кучетата си с храна приготвена у дома, което е чудесна идея. Диета, състояща се от високопротеинови меса и риба, както и пресни плодове и зеленчуци, би била отличен избор за всеки, който има време да готви за малкия си четириног приятел.

В случая на Плачещата болонка (както и при повечето други породи кучета) обаче трябва да внимавате много какви комбинации правите и какво месо точно давате (най-малкото трябва да се уверите, че е прясно).

Затова преди да се спрете на определени храни за кучето, е хубаво да се посъветвате с ветеринарния лекар и той да одобри подготвената от вас диета.

Ако пък нямате възможност вие да подготвяте храната на кучето си, е най-добре да храните вашата Плачеща болонка с висококачествена гранулирана храна - сухата, фабрична храна би била най-добрият избор, но в краен случай няма проблеми да се храни и с течна храна. Ако все пак решите да я храните с фабрична храна тя трябва да е с протеинов процент между 14% -21%.

Плачещата болонка трябва да бъде хранена с четвърт чаша храна два пъти дневно като необходимия ѝ дневен прием на калории е около 220.

Храна за Плачеща болонка

Всяка диета трябва да е подходяща за възрастта на кучето, разбира се. Имайте и предвид, че някои кучета са предразположени към наднормено тегло, така че следете консумацията на калории и нивото на теглото на вашия домашен любимец.

Сладките наградки може да са от особено значение при обучението на Плачещата болонка, но даването на твърде много кучешки лакомства от може да доведе до затлъстяване при кучето.

Добре ще е и да проучите кои човешки храни са безопасни за кучета и кои не, особено в случай че сте решили да им приготвяте храната сами у дома.

И съответно винаги може да се консултирайте се с вашия ветеринар, ако имате някакви притеснения относно теглото или хранителния режим на Плачещата болонка.

Също така е от особено значение вашата Плачеща Болонка да има чиста, прясна вода по всяко време.

Има и неща, които никога не трябва да давате на любимеца си. Забранени храни за кучета са: алкохол, шоколад, кофеин, авокадо, цитрусови плодове, кокосови продукти, грозде, стафиди, ядки макадамия, млечни продукти, ядки, сурово месо и яйца, както и сладкиши и всичко, което съдържа захар.

Ако ви харесват тези кученца, можете да си изберете такова като разгледате тези обяви за плащещи болонки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати