miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Тези породи кучета просто не стават за пазачи

Тези породи кучета просто не стават за пазачи

Някои породи кучета не стават за пазачи

Всички можем да се съгласим, че повечето кучета, когато се налага, ще защитят собственика си или дома си. Но определени породи кучета по природа са много дружелюбни и рядко биха станали агресивни.

Все пак, ако си търсите куче, което да ви бъде другарче, а не пазач, може да разчитате на изброените по-долу породи.

Винаги, когато избирате куче за дома си, уверете се, че сте проверили внимателно всички аспекти от характера на породата.

Ако искате куче-пазач, по-добре не избирайте тези породи. Тези кучета не стават за пазачи!

Лабрадор

Трудно ще намерите Лабрадор, който да не обича хората, с които се среща. Тези кучета са изключително жизнерадостни и дружелюбни. Те с удоволствие ще покажат на всички хора какви номера могат.

Голдън Ретривър

Тук ситуацията е сходна. Голдън Ретривърите са много социални кучета, които обичат да се сприятеляват. Те изключително много обичат стопаните си, но биха си тръгнали с всеки, който им допадне. Но тези кучета са лоши пазачи.

Ирландски сетер

Ирландски сетер

Те са семейни кучета. Тези животни са много енергични и дружелюбни. Те с удоволствие се запознават с нови хора и обичат да си играят.

Бедлингтон териер

Не само, че прилича на агънце, това куче е също толкова кротко и сладко. Новите хора само го оживяват. Този териер не възприема непознатите хора като опасност. Вместо това, с радост биха си играли с тях. Така че е сред неподходящите за пазачи кучета.

Басет

Тази порода мързеливи кучета сигурно щяха да са идеалните пазачи, ако не се изискваха толкова усилия. Басетът е доста мързелив по природа и може дори да не се надигне от леглото си, ако влезе непознат в дома ви.

Брадато коли

Въпреки че се отглеждат като пазачи за стада, тези кучета не могат да се справят с тази задача. Да лаят при шум е едно, но ако човек се приближи към него, колито ще започне да си играе с него.

Бишон фризе

Бишон фризе

Тази порода кучета са перфектните компаньони. Те са малки, пухкави кучета. Искат да бъдат в центъра на вниманието, независимо дали показват номерата си на стопанина си или на напълно непознат.

Хаванска болонка

Тези кучета са жадни за внимание. Те просто имат нужда някой да се занимава с тях. Те с радост ще се гушкат, играят и ще тичат, дори и човекът да е непознат за тях.

На финала е важно да се отбележи, че всяко куче има индивидуален характер и много зависи как ще го възпитате. Изброените по-горе породи просто са по-склонни да се сприятеляват, отколкото да нападат. Затова, ако си търсите игрив приятел, не се колебайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати