Грижи при отглеждане на Ирландски Воден Шпаньол

Грижи при отглеждане на Ирлански Воден Шпаньол
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Ирландският воден шпаньол е ловна порода куче, затова и не е учудващо, че тези кучета имат невероятна енергия и издържливост. За тях е задължителен поне малък двор, а отглеждането на ирландски воден шпаньол в апартамент не се препоръчва.

Ако искате вашият любимец да се чувства добре, извеждайте го поне за час и се постарайте да му осигурите забавление, като игра с топка например. Планинските разходки на кучето също са подходящи, а ирландските шпаньоли обичат и да плуват, така че река или езеро също биха били добър вариант за изразходване на енергията. Ако не можете да отделите цял час наведнъж, може да разделите тези активности на два или три пъти през деня.

Малките обаче се нуждаят от различен график. От 2 до 4 месеца е подходящото време за дресиране на кучето и социализация с други животни. Около 20 мин. игра с кучето на ден също са препоръчителни. Най-подходяща е играта с топка – мятате я надалеч и чакате кученцето да я донесе.

Между 4 и 6 месец трябва да наблегнете на малко по-суровата дресировка на ирландски воден шпаньол и да осигурявате около 1 километър разходка на ден, за да се чувства кученцето добре. А след шестия месец, играта трябва да бъде поне 40 минути дневно и не в горещите части на денонощието.

След навършването на първата година вече можете да взимате вашия ирландски воден шпаньол, когато тичате, но все пак му давайте възможност и за почивка. Скоростта и дължината трябва да се покачват постепенно, за да може да се развият неговите кости и стави.

Ирландските водни шпаньоли се чувстват добре в човешка компания, но понякога могат да бъдат доста своенравни. Ето защо е нужна правилната дресировка, която вместо наказания, трябва да включва най-вече награди при добре свършена работа.

Кучетата от тази порода, които не са възпитани добре, порастват инатливи и рядко слушат стопаните си. Опитвайте се да забавлявате и разнообразявате вашия любимец, защото ако не го правите, той сам ще намери начин, който може да се окаже деструктивен.

За храненето на ирландски воден шпаньол се препоръчва доза от около две чаени чаши висококачествена суха храна на ден, които трябва да бъдат разделени на две отделни порции. Важно е да не прехранвате вашия ирландски воден шпаньол, защото затлъстяването може да се отрази негативно на здравето на кучето.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати