Немски Пинчер

Немски Пинчер особености на породата
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Немски Пинчер е една от популярните немски породи кучета. Запознайте се с това невероятно куче и научете нещо повече за произхода и отглеждането му, защото това е домашен любимец, който бързо ще се превърне в любим член на цялото семейство.

История на Немския Пинчер

Немският Пинчер присъства в литературата и картините още от 1780 г. Първоначално използван за лов на вредители в дома и фермата, където се съхранява храна, Немският Пинчер също е играл ролята на пазител на карети и фургони. Породата е била почти унищожена през Втората Световна война, но Вернер Юнг, отдаден любител кучета и особено на тази порода, я възражда и тя продължава да се развива оттогава. Попадайки в групата на „работещите“ породи, Немският Пинчер споделя класификацията си с боксера, санбернара и немския дог, и официално е признат от Американския киноложки клуб през 2003 г.

Как изглежда Немският Пинчер?

Немският пинчер е компактно, средно голямо куче. То е слабо, мускулесто и силно. Тази порода има класическия вид на пинчер: клиновидна глава, очи с овална форма, високо поставени V-образни уши, зъби, които се срещат при захапка като ножица, и черен нос.

Немският Пинчер е роднина на Пинчер Доберман

Козината на Немския Пинчер е къса, гладка и лъскава. Но също така е гъста и няма плешиви петна. На цвят Немският Пинчер може да е червен, светло-бежов, черен или черно-синьо с червени или жълтокафяви маркировки.

На височина Немският Пинчер може да достигне 43-50 см, а на килограми - 11-20 кг. Продължителността на живота на тези кучета е от 12 до 14 години.

Характер на Немския Пинчер

По характер Немският Пинчер е безстрашен, внушителен и напълно отдаден на семейството, което обича. Те са доста зависими от човешкото внимание и ще искат да бъдат включени във всеки аспект от домашния живот, от игрите до споделяне на леглото.

Немските пинчери са със силен характер и са склонни да вярват, че всичко се върти около тях. Те са яростни защитници на своята територия и семейство. Имат силно желание да угодят на стопаните си и бързо научават нови неща, които е хубаво да се възнаграждава с кучешки лакомства, похвали или обич. Постоянството е от особено значение, тъй като тяхната независима природа ги прави склонни да тестват границите на хората.

Въпреки средния си размер, те са отлични кучета пазачи и могат да повалят натрапник с шокираща ефективност.

Немски Пинчер

Немските Пинчери са били отглеждани да ловуват малки вредители като зайци и къртици. Този инстинкт е все още силен в днешната порода, така че не трябва да се отглеждат заедно с котки или други малки животни, защото могат да ги възприемат като плячка и да ги гонят или нападат. Когато са на открито, Немските Пинчери винаги трябва да са на каишка, освен ако не са в затворена зона.

Грижи на Немски Пинчер

Немският Пинчер не изисква много грижи. Достатъчно е да го сресвате веднъж седмично, най-добре с ръкавица, за да се премахнат мъртвите косми. Що се отнася до къпането на Немския Пинчер - най-често то е необходимо едва когато кучето започне да мирише.

Активните Немски Пинчери обикновено изпилват ноктите си сами, но ако не го направят е хубаво веднъж месечно вие да го правите. Също така ушите на кучето трябва да се проверяват редовно за натрупване на ушна кал, дразнене или зачервяване. Зъбите трябва да се мият поне веднъж седмично, за да се предотврати лошия дъх и да се поддържат венците и самите зъби здрави.

Обучение на Немски Пинчер

Немските Пинчери реагират положително на дресировка, но са много независими и обичат да правят нещата по свой начин. Важно е да установите правила, да сте последователни и да им позволявате да се отегчават. Дайте им занимание или те ще си намерят такова и последиците вероятно няма да ви харесат.

Малки кученца Немски Пинчер

Използвайте положителни техники за обучение на Немски Пинчер, затвърждаване като игра, похвали и храна. Както повечето кучета, Немските Пинчери се отегчават, когато са оставени сами да се занимават. Но се чувстват отлично, когато семейството им прекарва повече време с тях в тренировки и игри.

Хранене на Немски Пинчер

Немските Пинчери обичат да си похапват истинска храна. Можете да храните Немски Пинчер с пилешко, говеждо, агнешко, пуешко или риба. Малко пресни зеленчуци и плодове също ще им се отразят добре. Немският Пинчер може съвсем спокойно да се храни и с висококачествена храна за кучета. Тъй като те са много енергична порода, някоя формула за активни кучета би била най-подходяща.

Болести при Немския Пинчер

Немските Пинчери като цяло са здрави кучета. Болестите при Немския Пинчер могат да бъдат сърдечно-съдови, дихателни, мускулни, хематологични, урогенитални, зъбни и очни. При тази порода често се появява тазобедрената дисплазия при кучетата и болест на фон Уилебранд.

Ако възнамерявате да си вземете кученце от породата, разгледайте тези обяви за пинчери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати