miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета за неопитни стопани

Породи кучета за неопитни стопани

Първо куче за неопитни стопани
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Изборът на първо куче понякога изглежда трудно начинание, но всъщност това може да се превърне в едно от най-добрите решения, които сте взимали. Особено ако вие и кучето си допаднете по характер. Съществуват хиляди породи кучета и това прави избора труден, но не и невъзможен.

Първия въпрос, който трябва да си зададете е: Готов ли съм за куче? Въпреки че кученцата са чудесни компаньони, ако не сте убедени, че може да се грижите добре за тях, да им отделяте достатъчно внимание през цялото време, по-добре не си взимайте. Ако обаче сте напълно убедени в това решение, ето няколко породи кучета за неопитни стопани.

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Териерите са познати на всички ни със своята непрестана и неизчерпаема енергия, както и с палавия си характер. Въпреки това те са идеален домашен любимец. Тези животни са изключително лоялни кучета и любвеобилни към своите стопани, а учудващо са и добри пазачи. За обучението на Йоркширски териер е нужно време, тъй като са малко инатливи кучета. Освен това се подгответе и често да решете своя териер, защото козината им изисква определена поддръжка.

Лабрадор

Това е една от най-известните и разпознаваеми средногоелми породи. Лабрадорите също са верни другари и обожават човешката компания. Те са активни кучета, игриви са и не на последно място – умни. Най-комфортно се чувстват в уюта на дома и когато са център на вниманието. Тъй като са енергични по природа, особено когато са малки, често може да правят бели, но за сметка на това лесно могат да бъдат дресирани и това поведение да бъде избегнато.

Пудел

Пудел

Пуделите са онези пухкави кученца, които често виждаме, понякога в миниатюрни размери, понякога в стандартни. И тези животни се поддават лесно на дресировка и са особено адаптивни към всякакви обстановки, дори къща пълна с деца. Подобно на йоркшерските териери, ще трябва да отделяте особено внимание на тяхната козина, ако искате да я поддържате в прилежен вид.

Голдън ретривър

Също като лабрадорите голдън ретривърите са едни от най-подходящите семейни кучета. Винаги щастливи, лоялни и обичливи. Тези кучета са изпълнени с нестихваща енергия и за да са здрави, имат нужда от постоянна физическа активност. С правилна дресировка в първите месеци, те се перфектното първо куче за неопитни стопани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати