Отглеждане на Ягдтериер в домашни условия

Отглеждане на Ягдтериер

Когато видите куче от породата Ягдтериер, често може да го объркате малко с породата ротвайлер. Тези кучета имат черно-кафява козина и са известни със завидните си ловни способности.

Ягдтериерите са работни кучета и обожават да са сред природата. Породата е кръстоска между фокстериер и черен териер. В световен мащаб са най-разпространени в Германия, където Ягдтериерите се отглеждат почти с единствена цел лов.

Ако и вие сте се сдобили или искате да се сдобиете с такова куче, ето какво трябва да знаете:

Хранене на Ягдтериер

Както повечето дребни породи кучета, Ягдтериерът трябва да се храни с качествена кучешка храна, специализирана за размерите му. Както казахме, тези кучета са страхотни ловци, затова може да помислите и за храна предназначена за активни животни. Задължително спазвайте предписанията на опаковката, спрямо теглото на вашия любимец и следете как се отразява калорийният прием на енергията му.

Дресиране на Ягдтериер

Ягдтериерите са създадени и отглеждани като ловни кучета, най-вече заради своя кураж, енергия и интелигентност. Именно заради последното, те са много подходящи за дресиране кучета – учат се бързо. Тези животни се чувстват най-добре, когато им дадете задача, особено такава, която ще изразходи голяма част от енергията им. Ягдтериерите не могат да бъдат държани вкъщи по цял ден, те трябва да са навън. Понеже са ловци, те са и самостоятелни – гонят плячката си километри и през всякакъв терен.

Характер на Ягдтериер

Ягдтериер

Ягдтериерът е активна порода куче – той е упорит и безстрашен. Това обаче понякога не му позволява да осъществява добра комуникация с други кучета. Затова и може би не е най-добрия избор за домашен любимец на семейство. Въпреки това, породата се разбира добре с деца. Ако все пак изборът ви е финален, пригответе се за дълги и чести разходки, ако искате вкъщи да е спокойно.

Заболявания при Ягдтериер

Тези кучета са сравнително здрави, но все пак имат по-ниска продължителност на живота от други малки породи – между 10 и 12 години. Заради нрава си, често Ягдтериерът се ранява, докато тича или скача, затова е важно да се уверите, че мястото, в което се разхожда или играе, не крие опасности.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати