miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Заболявания при немската овчарка

Заболявания при немската овчарка

Заболявания при немските овчарки

Всичко свързано с немските овчарки е голямо – от техните сърца до ушите има, които изглеждат все едно имат връзка с космоса. За жалост обаче, мускулестата им физика не може да предотврати някои заболявания при немските овчарки. А за щастие - повечето неприятни диагнози са лечими с медикаменти.

Дисплазия на ставите

Немските овчарки са сред породите, които са най-предразположени към проблеми със ставите. Тазобедрената дисплазия при кучетата представлява аномалия в ставите на вашия любимец, което в някои случаи ги карат да се разместват. Ако вашето куче страда от тази болест по немските овчарки, може да го видите кучето да куца или да забележите, че е започнало да избягва всякаква активност. По принцип тази болест по немските овчарки е наследствена, затова е важно да се уверите, че родителите на вашия любимец не страдат от това заболяване.

Лупус

Понякога имунната система на немските овчарки се срива и започва да атакува тялото, по-специално - ноктите на кучето и кожата. При тази порода това автоимунно заболяване има няколко разновидности. Едната засяга кожата на немските овчарки, като причинява обриви и я изсушава. Другият вид е по-опасен, защото атакува цялото тяло. В тежки случаи може да причини намален апетит, мускулна атрофия и дори полиорганна недостатъчност. Част от симптомите могат да бъдат контролирани с правилните лекарства и диета.

Екзокринна панкреасна недостатъчност

Немска овчарка

Тази кучешка болест засяга много породи. Една от тях са именно немските овчарки. Една от функциите на панкреаса е да контролира ензимите, които разграждат храната на кучето. При екзокринната панкреасна недостатъчност органът спира да я изпълнява. Така вместо да получава важните и полезни витамини, минерали, протеини и други хранителни вещества, немските овчарки на практика не получават нищо. Те започват да губят тегло, нямат енергия, хранят се често и състоянието им може да се влоши и дори да бъде фатално, ако бъде оставено без лечение.

Дегенеративна миелопатия

Дегенеративната миелопатия озадачава и най-добрите ветеринари. Причината - тя често се появява без конкретна причина. Немските овчарки са предразположени към заболяването, което покосява гръбначния стълб. Животното губи координация, започва да влачи краката си, а в последствие се стига и до кучешка парализа. За жалост, конкретно лечение за тази диагноза няма. Добрата новина е, че тя се среща изключително рядко.

Както виждате, има някои заболявания при немските овчарки, които трудно могат да се избегнат. Въпреки това грижите за кучето ви помагат да му се радвате по-дълго.

Ако и вие искате да си вземете такъв другар, вижте нашите обяви и цени за немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати