Мини шпиц – поведение и особености на характера

Поведение на мини шпиц

Немски Шпиц е порода с дълга история. Предците на тези кучета произлизат още от преди 6000 години, когато тези животни са били ловна и овчарска порода. Днес вероятно ни е трудно да си представим тези симпатични домашни любимци в тази роля. И с право, защото мини шпицовете са порода, създадена по-късно – именно, за да влязат в ролята на малък домашен любимец.

Тези кучета приличат на лисици – донякъде заради любопитните остри муцуни и заради типичната рижава разцветка, но и заради дългата, мека и пухкава кучешка козина. А тя, освен рижава, може да е и кафява, сива, черна и бяла. Ушите на шпицовете са наострени, а очите – тъмни и любопитни, което карат животното да изглежда като палаво дете.

Мини шпицовете са перфектният домашен любимец за семейства с ограничено пространство. Те могат да живеят в по-малки апартаменти и са подходящи за компания, защото по поведение мини шпицовете са изключително комуникативни и енергични.

А ако искате домашният ви любимец да ви обича безрезервно, тази порода е точно за вас – мини шпицът се привързва изключително силно към семейството, с което живее. И докато по характер мини шпицовете са комуникативни, заради лоялността си обикновено са подозрителни към непознати за тях хора, включително и непознати деца.

У дома е важно да им подсигурите достатъчно количество играчки за кучета, защото тези кучета сякаш не се изморяват. Те са винаги готови за игра. Затова са по-подходящи за семейство, което прекарва повече време у дома и има готовност да пътува навсякъде с домашния си любимец – шпицовете не обичат самотата и, както вече казахме – привързват се силно към собствениците си.

Характер на мини шпиц

Готови са винаги да ги защитят, въпреки незначителните си размери. А ако имате деца – шпицът също е идеална порода, защото те се радват на свръхвниманието и игрите у дома. Важно е още да знаете, въпреки големината им, лаят им е доста силен.

А сега – за разходките. Нека размерът му не ви заблуждава. Докато повечето малки кучета обикновено се нуждаят от кратка разходка, това не важи за мини шпицът. Заради енергията си той има нужда да тича на открито достатъчно дълго време. Ще е нужно да отделите повече внимание и на козината на мини шпица – тъй като е по-дълга, има нужда от редовно разресване на кучето и почистване.

И още – ако обмисляте да се сдобиете с тази порода, трябва да започнете ранна дресировка на кучето. Заради буйния си и енергичен темперамент мини шпицовете трябва да бъдат научени бързо на основните кучешки команди. И една любопитна черта от поведението на мини шпицовете – тези кучета обичат да се изправят и да вървят на задните си крака, което за малчуганите у дома е истинско забавление. Мини шпицът живее средно между 14 и 16 години.

Ако и вие искате такова пухче, вижте нашите обяви и цени за мини шпиц.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати