miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на ягдтериер

Дресура и обучение на ягдтериер

ягдтериер дресура
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Днес в света има над 400 породи кучета. Всяка от тях се отличава с природните си заложби, външния вид, размерите, характера и темперамента, като така човек сам може да избере порода за себе си, съобразявайки се със своите предпочитания и цели.

Ако водите активен начин на живот, прекарвайки много време на природа и обичате да ходите на лов, тогава породата ягдтериер ще ви хареса много. Те са много предани, бързи, активни и непременно ще станат много обичани любимци в семейството ви.

Тази порода, както и всяка друга, си има своите предимства и недостатъци, затова преди да си вземете малко кученце, трябва да научите, какъв е характерът на тези любимци, както и дали се обучават лесно.

Особености на породата Ягдтериер

Тези кучета са много силни и издръжливи. По размер не са много големи, като мъжките достигат на височина 40 см, а женските - 38 см. Допустимото им тегло е 11 килограма. Симпатичната външност на породата може доста да ви подведе. Тези любимци са много силни, волеви, инатести и трудно се подчиняват. Възпитанието и дресировката на ягдериера изискват много сили и търпение, но ако започнете от първите месеци, то много скоро ще видите първите резултати от обучението си.

Още с появата си в новия дом, тези кучета ще се опитват да завоюват авторитета си пред стопанина и дори да го подчинят на своите навици и характер. За да не се случи това, трябва веднага да покажете на питомеца ви, че вие сте лидерът в семейството. Кучетата ягдтериер са много подозрителни и предпазливи с непознатите за тях хора.

В началото те ще наблюдават само отстрани и ако забележат, че гостът се приближава много до стопанина им, няма да се замислят да го защитят и веднага ще реагират. С другите животни ягдтериерите рядко се сприятеляват, като изключение от това правило е само, ако са израснали заедно. Ако не ги възпитавате от ранна възраст, то те могат да ви създават много трудности и проблеми след това.

Основни правила при обучението на Ягдтериер

Важно е още с първите дни и появата на новия домашен любимец в дома ви, да започнете с дресировката и възпитанието на кучето. Трябва не само стопанинът да се занимава с обучението на ягдтериера, но и всички членове в семейството.

- Научете кученцето къде е мястото му. Всеки един любимец трябва да има свое местенце, където да може да се уедини и да си почине;

- Името също е важна част от обучението. Веднага след като свикне с него, можете да започнете с дресировката;

- Можете да слагате пелени или кучешка тоалетна, където да си върши нуждите кучето ви, а именно преди да се е научило да прави това навън и в точно определено време;

- Важно е кучето да свикне с носенето на каишка, както и да не се бои от нея;

- Учете кучето си и на водни процедури, за да не се бои от тях и да не се плаши.

ягдтериер обучение

Относно социализацията на кучето, то тя трябва да започне още с навършването на 2 месеца. Тогава ягдтериерът може да започне да се запознава с чуждите хора и животни. Трябва да сте особено внимателни с поведението на кучето, за да може при необходимост да коригирате държанието му и да избегнете възможните сериозни проблеми с любимеца ви.

Дресировка на Ягдтериер

Първите команди, на които трябва да научите ягдтериера, са: "Ела", "Седни", "Легни", "Не", "Апорт", а също така да не вдига чужди предмети от земята. Процесът на обучението и дресировката на ягдтериера не е никак лесен и прост. Всеки стопанин трябва да помни и да разбира, че при изпълнението на командите е важно да поощрявате кучето си с лакомство или мила дума в съотношение 1:2. Това може да е любимото им хапване или игра.

Ако все пак имате някакви трудности при възпитанието им и кучето започва да се старае да доминира над вас, то е време да се обърнете към специалист, който да ви даде индивидуални насоки и съвети. Само след няколко занятия с професионален инструктор и няма да познаете кучето си. Професионалистите ще ви помогнат да изработите стратегия за възпитанието и тактика в дресировката, а също така да управлявате кучето си лесно и безпроблемно.

Основни техники при дресирането на Ягдтериер

1. Първите занятия трябва да се провеждат в домашна обстановка, за да не се разсейва кучето и да свикне с изпълняване на лесните команди, както и с това че вие сте лидерът.

2. След това можете да преминете към тренировка и дресировка навън. Те са отлични ловци, затова ще се наложи тежък характер и търпение от ваша страна докато ви се подчинят и ви приемат за авторитет.

3. В допълнение към опита и авторитета на обучаващия, е необходимо да се избере подходящият стимул. И не става въпрос само за лакомства и похвали при изпълнените команди, но и за насърчаване на интереса към това, което прави кучето.

Подхождайки към възпитанието и обучението на ягдтериер отговорно, с любов и с много търпение, ще получите изненадващо лоялно, дружелюбно куче, надежден закрилник, пазач и ловец, но най-важното - приятел за цял живот!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати