Породи кучета в черно

Тибетски мастиф

Хората често казват, че черният цвят е на лош късмет и че не е хубав цвят. Това обаче не важи за тези пухкави сладури – кучетата. В природата има много цветове и всичките са прекрасни.

Черното също не трябва да бъде пренебрегвано, тъй като е елегантен и красив цвят. То е символ на мистериозност и емоционалност. А също така изглежда чудесно върху лъскавати козини на тези породи кучета.

Нека видим няколко породи кучета в черно.

Белгийска овчарка

Това е порода, селектирана в Белгия, като работна и овчарска. Породата обаче има четири разновидности. Някъде те се приемат за различни една от друга. Интересно е, че другаде са класифицирани като една порода. Различават се главно по цвета и дължината на козината, като сред тях има и такива, които са с окраска, различна от черната. Най-общоприето е да се счита грюнендал като белгийска овчарка. Тази порода има чисто черна, дълга козина. Въпреки че тя е такава, за нея не се изискват високи нива на поддръжка.

Черен руски териер

Този териер е селектиран по древните земи на Сибир. Предназначен е за граничарско куче с много сила и храброст. То лесно се обучава, атлетично е и добре изпълнява заповеди. Поради тази причина е все още използвано за куче пазач, а даже и за полицейско. И козината, и подкозината му са гъсти, като космите му са сравнително дълги. Козината на кучето е черна и има специална естествено небрежна форма, която трябва да се поддържа добре.

Нюфаундленд

Счита се, че тази порода произлиза от остров Нюфаундленд. Преди тези кучета са използвани в канадските местности като помощници на рибарите. Издърпвали са лодките им, изтегляли са мрежите и са помагали в лова на риба треска. Тези им способности на са запазени и до ден днешен, тъй като във Франция все още биват използвани в аварийните морски спасителни служби. Тематично, козината им не само е гъста и рунтава, но тя е също силноводуостойчива. Това е изключително красиво куче с черна козина.

Ризеншнауцер

Ризеншнауцерът е немска порода кучета, произлизаща от Баварските Алпи. Те са създадени, за да служат на овчарите, пазейки стадата крави и овце. Въпреки това, четириногите са по-скоро кучета пазачи, отколкото овчарски кучета. Това е така, защото те са големи защитници, предани на стопаните си. Обичайно са дружелюбни кучета, социални и любвеобилни спрямо стопаните си. Ако почувстват, че някой застрашава техните хора, бързо се превръщат в свирепи кучета пазачи. Стандартът на породата позволява кучета с чисто черна козина, без никакви петна по нея. Единствената друга разцветка, която е приета, е черна с тъмносиви оттенъци по тялото.

Тези още породи кучета в черно вижте в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати