Породи кучета в сиво

Породи кучета в сиво

Сивите породи кучета имат красива козина, която може да варира от светъл пепеляв нюанс до дълбоко сиво подобно на въглен. Тези кучета идват във всеки размер, който можете да си представите и всяко има уникален темперамент, така че все ще се намери сиво куче, което да е перфектно за вашия дом.

Ето и няколко породи сиви кучета, които биха били отлично допълнение за вашето семейство:

Ваймаранер

Ваймаранците са интелигентни, енергични и много любвеобилни кучета, които обикновено стават много привързани към семействата си. Те се категоризират като ловни кучета, подходящи за спортен лов така че, те се нуждаят от много упражнения всеки ден и е възможно дори да покажат някои естествени ловни инстинкти.

Сибирско хъски

Сиво куче хъски

Сибирските хъскита са едни от най-красивите породи сиви кучета. Те са известни с дългата си история като дърпащи шейни кучета в Сибир. Хъскитата са социални, гласовити и интелигентни кучета, но са свикнали да работят самостоятелно от хората. Така че може да забележите инстинкт за преследване на плячка у тях, което означава, че не са подходящи за дом с други малки животни или дори деца.

Тайландски риджбек

Както подсказва името, тайландският риджбек произхожда от Тайланд. Първоначално е използван като куче пазач, за дърпане на колички и за защита на хората от кобри. Това куче има нужда от много упражнения, но иначе не изисква много грижи. Те са атлетични кучета, известни с това, че са независими, защитно настроени и лоялни към стопаните си.

Бобтейл

Сиво куче Бобтейл

Старата английска овчарка е една от любимите ни пухкави сиви породи кучета. Пухкавата козина на кучето може да го накара да изглежда много по-голям отколкото е. Редовното ресане на кучето и къпане е задължително, а може да се наложи да отидете при професионален грууминг, за да подстрижете кучето си.

Немски дог

Немският дог е една от гигантските породи сиви кучета. Тези кучета се срещат в огромно разнообразие от цветове, включително наситено и прошарено сиво. Немските догове са нежни, спокойни и привързани кучета. Те не се нуждаят от много кучешки упражнения, но не могат и с твърде малко.

Пудел

Пуделът се предлага в три основни размера: стандартен, миниатюрен и декоративен. Пуделите са популярни, защото не им пада много козината, така че хората с алергии често се спират на тях. Те са интелигентни, активни и дружелюбни, но притежават естествени инстинкти за гонене, които ги правят неподходящи за домове с други малки домашни любимци.

Пуми

Куче пуми

Пуми е овчарска порода, която идва от Унгария. Те са активни, енергични и трудолюбиви. Имат къдрава сива козина, която се нуждае от ресане и подстригване само от време на време. Пумитата обаче имат нужда от много упражнения всеки ден, за да се поддържат физически и психически здрави.

Лагото Романьоло

Лагото Романьоло е порода сиво куче, което идва от Италия. Това малко куче е създадено с доста конкретна и уникална цел - надушване на трюфели. Те са енергични, лоялни и обичливи кучета. Могат да развият пазачески наклонности, затова е важно да се дресират и социализират от ранна възраст.

Уипет

Уипет

Те са тънки, гъвкави кучета, които се срещат в огромен спектър от цветове, включително сиво. Те са интелигентни, мили и нежни. Те не притежават почти никаква агресия, но социализацията все още е важна, за да пораснат в уверени кучета.

Аляски маламут

Въпреки че Аляски маламут често е порода сиво и бяло куче, е възможно да се срещне и с черен цвят. Те е интелигентни, верни и приятелски настроени. Аляски маламути са били отглеждани като глутни кучета, така че се разбират добре с други хора и животни.

Китайско Качулато куче

Китайското Качулато куче е една от най-малките сиви породи кучета. Тази порода всъщност е без козина на по-голямата част от тялото си, но самата кожа е в тъмносив цвят. Тези кучета обаче имат коса на главата, шията, ушите, прасците и стъпалата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати