Петнадесет красиви дългокосмести породи кучета

Дългокосмести породи кучета

Малки или големи, пухкави или с лъскава козина – каквито и да са кучетата, те винаги ще са верен приятел на човека. Най-често избираните за домашни любимци са късокосместите породи кучета. Те са подходящи любимци за апартамент, тъй като не оставят голямо количество козина.

Те обезателно са големи сладури, но дългокосместите кучета имат и своите предимства.

Те са изключително красиви и пухкави. Ето и петнадесет дългокосмести породи кучета, които си заслужава да притежавате.

Афганска хрътка

Това е афганистанска порода кучета, пренесена на запад едва през 19-ти век. Козината им е много дълга и гъста. Тя е копринена на допир и обикновено е бяла или златиста.

Американско ескимоско куче

Породата произлиза от немския шпиц. Кучетата са с дълга и пухкава козина, най-често бяла. Понякога се срещат и кремави американски ескимоски кучета. Те имат продължителен живот, но често боледуват от слепота.

Черен руски териер

Черен руски териер

Той е често използван за куче-пазач и полицейско куче. Породата е създадена с цел да бъде граничарско куче, смело и изпълнително. То също така е много красиво – козината му е черна, лъскава и дълга.

Бордър коли

Едно от най-интелигентните кучета е бордър колито. То е прекрасно овчарско куче идомашен любимец. Козината му не е дълга колкото на афганската хрътка, но е пухкава и красива.

Бриар

Френската порода кучета бриар е овчарска порода.Те са дружелюбни, а козината им е рунтава. Обикновено са кафяви или черни, но също така се срещат и сиви.

Кавалер кинг чарлз шпаньол

Кавалер кинг Чарлз шпаньол

Те са малки, домашни кучета, перфектният любимец за малка квартира. Те са декоративни кучета с изключително красив външен вид. Въпреки че те самите са малки, козината им е доста буйна.

Коли

Много известна порода дългокосмести кучета, често използвана във филмите и книгите. Колито произлиза от страни със студен климат и гъстата му козина е създадена да го предпазва. То е прекрасно семейно куче с мил и послушен нрав.

Английски сетер

В миналото английският сетер е бил ловджийска порода кучета, придружаваща аристократите на лов за дивеч. Това куче е вярно на стопанина и лесно за дресировка. Козината на кучето е дълга и може да бъде в различни комбинации между бяло, черно и кафяво.

Самоед

Самед

Това е древна порода, произхождаща от Сибир. Те са впрегатни кучета със здраво тяло и мил характер. Покрити са с бяла козина, която ги предпазва от студа и ги прави незабележими на фона на снежната покривка.

Японски шпиц

Японският шпиц е порода, чийто произход е неясен. Предполага се, че е кръстоска между самоед, немски шпиц и американско ескимоско куче. Също както и при тях, неговата козина е снежно бяла и много топла.

Белгийска овчарка

Тя е създадена за пазене на стада в белгийските полета. Козината й е изключително гъста и често трябва да се разресва. Под горния слой гладък косъм тя има топла подкозина. Обичайно е чисто черна, но понякога има бели петна.

Бобтейл

Бобтейл

Още известна като бобтейл, староанглийската овчарка е селектирана в Англия. Тя е толкова рунтава, че гъстото й руно покрива лицето и очите. Тази порода кучета са масивни и издръжливи водачи на стада, но са и прекрасни любимци за къща с двор.

Болонка

Произхождащи от Северна Италия, болонките са декоративна порода кучета с дребен ръст и къдрава козина. Те са мили домашни любимци, но могат да станат агресивни, ако стоят сами дълго време.

Пули

Пули

Породата пули произхожда от Унгария и изглежда изключително интересно. Най-интересното при тях е, че тяхната козина е на дълги расти, които са покрити с водонепропускваемо покритие. Срещат се както в черна окраска, така и в бяла.

Комондор

Това е още една унгарска порода, чиято козина е на расти. Те първоначално са селектирани като овчарски кучета, но в днешно време се приспособяват прекрасно към градска среда. Въпреки че са едни от най-големите кучета, те са много любвеобилни спрямо деца и стопаните си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати