Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Какво значи, когато кучето си сложи лапата върху вас?

Какво значи, когато кучето си сложи лапата върху вас?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Кучетата, наред с котките, хамстерите и зайците, са сред най-разпространените домашни любимци. Именно заради тяхната популярност си мислим, че знаем много за отглеждането на куче.

Съгласете се обаче, че освен стандартните грижи за своя любимец, включващи хранене на кучето, разходка, сресване на кучешката козина и ваксинации на кучето, трябва да познавате и езика на това животно.

Кучетата са наши най-добри приятели и изключително интелигентни животни, но въпреки това не се изразяват като нас. Въпреки това те са в състояние да разпознават човешките думи. А важи ли това за нас?

Какво знаем за езика на кучетата и тяхното поведение? Как например можем да сме сигурни, че кучето ни засвидетелства любовта си? Според учените това става, когато кучето постави лапа върху стопанина си.

Друг израз на кучешка любов според експертите е, когато галите своя домашен любимец и той протегне лапичка срещу вас.

Според експертите по кучешко поведение за категорична кучешка любов свидетелства още желанието на кучето да ви оближе. Или пък когато то се притиска във вас. Същото важи и когато то ви следва навсякъде, а когато го оставите само скимти.

Знак, че кучето ви обича е и втренчването му във вас. Друг начин вашият лаещ приятел да покаже, че държи на вас е, когато легне в краката ви и доближи носа си до вашите ходила.

Палето засвидетелства любовта си и когато краде ваши вещи (като обувки, домашни пантофи, дрехи, играчки) и ги гушка или дъвче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати