Породите кучета, подходящи за по-възрастни хора

Породите кучета, подходящи за по-възрастни хора
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Избирането на куче е забавен, но труден процес. Той обаче започва с човешката необходимост за пухкав и верен приятел. Различните породи кучета биха били подходящи за различни хора, затова е важно да обърнете внимание на някои фактори.

Някои хора предпочитат по-дребни и кротки породи кучета, други – по-едри и игриви. Ако това куче ще бъде в дома на по-стар човек, който се нуждае от компания, ето кои са най-подходящите породи за възрастни хора.

Пудел

Благодарение на своята изключителна интелигентност, тези кучета лесно се поддават на тренировки. Те се привързват много към стопаните си и са една от най-подходящите породи кучета за двойки. Те са сладки, нежни и любвеобилни животни. Пуделите се нуждаят от ежедневна разходка, но иначе се чувстват добре и само да си лежат на дивана. Трябва да полагате грижи за козината на кучето веднъж месечно.

Кавалер Кин Чарлз шпаньол

Кавалер Кин Чарлз шпаньол - кротка порода куче

Тези тихи и малки кучета са едни от най-подходящите породи за възрастни хора. Те не обичат нищо повече от това да са близо до стопаните си и се разбират много добре със старите хора, децата и другите домашни любимци.

Активни и игриви, тези кучета са интелигентни и лесни за обучение. Тяхната дълга, мека и красива козина се нуждае от редовно подстригване, а от време на време и от къпане на кучето. Имайте предвид, че тази порода обича да гони разни неща. Затова ще са ви необходими дълга кучешка каишка или ограден двор.

Бостън териер

Търсите си дребно куче за компания, което да бъде напълно отдадено на вас? Бостънските териери са приспособими, дружелюбни и спокойни. Тяхното любимо занимание е да си стоят кротко със стопаните си. Те са лесни за обучение и не лаят много, което ги прави идеални кучета за апартаменти. Нуждите им от подстригване са минимални, тъй като късата им гладка козина лесно се поддържа. Не се справят много добре с жегите.

Малтийска болонка

Теглото им е между 4 и 7 килограма, затова малтийската болонка се счита за джобно кученце. Нежни и игриви, тези кучета се разбират добре с други домашни любимци и са изключително внимателни към настроенията на собствениците си.

Въпреки че се нуждаят от много упражнения на открито, те също обичат кратките разходки. Тяхната копринено бяла козина не се скубе, но се изисква ежедневно миене и седмично къпане.

Уелско корги пембрук

Коргитата са подходящи за възрастни хора

Интелигентни и жизнерадостни, тези кучета са пълни с енергия. Те живеят за човешкото внимание и носят много радост на стопаните си. Известни са с това, че кралица Елизабет II има няколко от тяхната порода. Те има къси крачета и малки тела, тежат обикновено между 25 и 30 килограма.

Коргитата обичат туризма и като цяло да бъдат навън. Нуждаят се от чести ежедневни разходки. Имат силен инстинкт да защитават дома. Но имат и склонността да лаят много.

Бигъл

Ако се радвате на дългите разходки на открито, това е правилният избор за куче. Те са енергични, общителни животни, които обичат да си играят. Приятелски настроени са, забавни са и смятат всеки нов човек, с когото се срещнат, за своя най-добър приятел. Първоначално са били отглеждани като ловни кучета, затова биха тръгнали да преследват евентуалната си плячка.

Померан

Померанът може да се гледа в апартамент

Помераните са малки. Те са много добри кучета компаньони. Умни, жизнени и се привързват лесно. Много са любопитни и обичат вниманието, което ги прави добри домашни любимци за по-възрастни хора, които обаче са склонни да им отделят много време.

Трябва да се решат поне няколко пъти в седмицата, за да запазят пухкавата си козина здрава и блестяща. Помераните са горди и не са много склонни да се подчиняват, но с твърдото лидерство може да ги обучите, за да не бъдат толкова своенравни.

Чихуахуа

Тези дребни кучета са пълни с положителни качества. Те са много забавни животни. Жизнени са и са верни спътници. Обичат около тях да има човек. Стават за живеене в апартамент, но трябва да бъдат обучени да приемат чуждите хора и децата. Обичат да се разхождат бавно и на слънце, но могат да оцелеят и на студ. Упражненията с тях могат да се правят и на закрито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати