miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-известните британски породи кучета

Най-известните британски породи кучета

Най-известните британски породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Дори не можете да си представите колко от породите кучета, които добре познавате, са селектирани във Великобритания. От там произхождат едни от най-любимите ни питомци, които виждаме около нас, по телевизията и в изкуството. Ето някои от най-известните британски породи кучета.

Стафордширски бултериер

Този късокосмест сладур е най-известният британски любимец. Породата е създадена в Стафордшир, Англия, чрез кръстосване на булдог и териер и е използвана за кучешки боеве и прогонване на вредители от къщите. През годините породата е еволюирала до сегашния си външен вид на красиви, късокосмести домашни любимци с малък до среден размер. Те са предани, обичливи, лоялни кучета и са считани за едни от най-подходящите кучета да бъдат около деца.

Кокапу

Пухкавият кокапу е втори по известност във Великобритания. Тези известни британски кучета са много подвижни и игриви, идеални за игри с подхвърляне на топка или тичане по плажа. Те са кръстоска между американски или английски кокер шпаньол и пудел и носят качествата и на двете породи, което ги прави толкова обичани. Въпреки, че са дългокосмести и пухкави, те не отделят толкова много косми, както и шпаньолите.

Лабрадор

Лабрадор е британска порода

Те са най-обичаната и популярна британска порода кучета в миналото, но в последните години е изместена чак на трето място. Те са често избирани за кучета-помощници за незрящи хора и хора с аутизъм, а също така за полицейска служба. Те са изключително дружелюбни, мили, любвеобилни, търпеливи, общителни и умни кучета. Това ги прави идеалният домашен любимец за семейства със или без деца.

Английски спрингер шпаньол

Това е още една пухкава порода кучета в списъка, която е подходяща за домашен живот. Спрингер шпаньолите са изключително интелигентни и пъргави и биха си играли с вас дълго време. Главно са използвани за модерни кучешки представления, освен за домашни любимци, именно поради високия си интелект и изящна външност. Грабват сърцата ни с миловидното си изражение и пухкавите си уши.

Бордър коли

Бордър коли е известна британска порода

Сред най-известните британски породи кучета има много от тях, които са изключително умни, но бордър колито е специфично кръстосано, за да бъде интелигентна порода, изпълняваща кучешки команди. Биват смятани за най-интелигентните кучета в световен мащаб. Както в миналото, така и сега, колитата са широко разпространени като овчарски кучета, но в днешно време те са и пухкави домашни любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати