miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-известните британски породи кучета

Най-известните британски породи кучета

Най-известните британски породи кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Дори не можете да си представите колко от породите кучета, които добре познавате, са селектирани във Великобритания. От там произхождат едни от най-любимите ни питомци, които виждаме около нас, по телевизията и в изкуството. Ето някои от най-известните британски породи кучета.

Стафордширски бултериер

Този късокосмест сладур е най-известният британски любимец. Породата е създадена в Стафордшир, Англия, чрез кръстосване на булдог и териер и е използвана за кучешки боеве и прогонване на вредители от къщите. През годините породата е еволюирала до сегашния си външен вид на красиви, късокосмести домашни любимци с малък до среден размер. Те са предани, обичливи, лоялни кучета и са считани за едни от най-подходящите кучета да бъдат около деца.

Кокапу

Пухкавият кокапу е втори по известност във Великобритания. Тези известни британски кучета са много подвижни и игриви, идеални за игри с подхвърляне на топка или тичане по плажа. Те са кръстоска между американски или английски кокер шпаньол и пудел и носят качествата и на двете породи, което ги прави толкова обичани. Въпреки, че са дългокосмести и пухкави, те не отделят толкова много косми, както и шпаньолите.

Лабрадор

Лабрадор е британска порода

Те са най-обичаната и популярна британска порода кучета в миналото, но в последните години е изместена чак на трето място. Те са често избирани за кучета-помощници за незрящи хора и хора с аутизъм, а също така за полицейска служба. Те са изключително дружелюбни, мили, любвеобилни, търпеливи, общителни и умни кучета. Това ги прави идеалният домашен любимец за семейства със или без деца.

Английски спрингер шпаньол

Това е още една пухкава порода кучета в списъка, която е подходяща за домашен живот. Спрингер шпаньолите са изключително интелигентни и пъргави и биха си играли с вас дълго време. Главно са използвани за модерни кучешки представления, освен за домашни любимци, именно поради високия си интелект и изящна външност. Грабват сърцата ни с миловидното си изражение и пухкавите си уши.

Бордър коли

Бордър коли е известна британска порода

Сред най-известните британски породи кучета има много от тях, които са изключително умни, но бордър колито е специфично кръстосано, за да бъде интелигентна порода, изпълняваща кучешки команди. Биват смятани за най-интелигентните кучета в световен мащаб. Както в миналото, така и сега, колитата са широко разпространени като овчарски кучета, но в днешно време те са и пухкави домашни любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати