miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои породи кучета стават за спасители?

Кои породи кучета стават за спасители?

Кои породи кучета стават за спасители?
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Една от най-известните и високо развити способности на кучетата е тяхното обоняние. В сравнение с нас, хората, те имат около 220 милиона обонятелни рецептори или много повече от нашите 5 милион.

Ето защо от тях стават прекрасни ловци, полицейски кучета, но и много добри кучета-спасители в планината например.

Що се отнася до спасителните мисии, четириногите не просто трябва да имат добро обоняние. Те трябва да са социални породи кучета, за да се сработят добре с хората.

Не всяка порода става за това. Те трябва да бъдат високо интелигентни кучета и да не се плашат от високи шумове и многото хора.

Ето някои, които са перфектни породи спасителни кучета.

Санбернар

Кучета-спасители

Това куче не е просто огромна и прекрасна пухена топка, която може да те умили с невероятно умното си и леко тъжно изражение. Не, те се използват за спасителни мисии в планината, особено при лавини.

В Швейцарските Алпи обикновено ги пускат по двойки. Когато открият човек, единият остава да пази и топли, а другият отива да извика помощ.

Нюфаундленд

За разлика от Санбернарът, който спасява хора в планината, Нюфаундленд се използва по бреговете на морето или океана.

Породата се характеризира със сила, смелост и в същото време са изключително общителни и добронамерени към хората – перфектните кучета-спасители.

Ретривър

Надали има човек, който да не харесва тази порода. Те са много дружелюбни и много умни кучета.

В същото време носят обонянието на немската овчарка, което ги прави ценни за полицейските сили. Често се използват при търсене на бомби, наркотици или откриване на доказателства за палеж.

Немска овчарка

Спасителни кучета

Кой не си спомня Комисар Рекс. Това е най-разпространената порода кучета в полицейските среди, както и при военните.

Те се интелигентни и лоялни кучета и могат да бъдат научени на всичко. Използват се често за откриване на хора, наркотици и всякакъв тип доказателства.

Хрътка

Има най-различни видове хрътки, но тъй като са отглеждани основно за лов, те имат и най-развити сензори за миризми. Лоялни и интелигентни, те са изключително лесни за обучение кучета и се превръщат във верни партньори.

Мога да се използват както за преследване, така и за спасяване. В допълнение, тяхната издръжливост и сила ги правят перфектни за тези дейности.

Белгийската овчарка Малиноа

Това е порода, която също често се използва от полицията и военните. Имат силно развито обоняние и също като немската овчарка и ретривъра.

Могат да бъдат използвани за намиране на експлозиви, наркотици, а дори и ракови заболявания. Умни са и бързо усвояват всичко, на което искате да ги научите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати