miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-известните хипоалергенни породи кучета?

Кои са най-известните хипоалергенни породи кучета?

Кои са най-известните хипоалергенни породи кучета?

Много хора обожават кучетата и биха искали да имат вкъщи домашен любимец, но се страхуват да предприемат тази стъпка, тъй като имат алергия към тях.

Добрата новина е, че съществуват няколко кучешки породи, които се считат за хипоалергенни и подходящи за хора, които са свръхчувствителни към козината или пърхота на четириногите приятелчета.

Ето кои са най-известните хипоалергенни породи кучета

Пудел

Пуделът е една от най-популярните породи кучета в световен мащаб. Счита се за хипоалергенна и в допълнение към това не излъчва характерния за повечето кучета мирис. Пуделите са признати за високо интелигентни и лесно податливи на обучение кучета. Те са дружелюбни и общителни, обичат да са сред хора и особено сред деца.

Тибетски териер

Тибетския териер не предизвиква алергии

Тибетските териери са средни или малки по размер кучета с чувствителен характер, изключително умни и привързани към стопанина си. Имат дълга козина, която не се скубе много, но изисква редовно подстригване и старателна грижа.

Малтийски териер

Малтийските териери са сред най-нежните породи кучета. Тези разкошни бели и пухкави топчици за радост не пускат много косми. Обожават да се гушкат и да си играят.

Ши Тцу

Ши Тцу е хипоалергенна порода куче

Ши Тцу са компактни малки кученца със здраво телосложение, скрито под меко луксозно кожухче. Изкисква се редовно сресване на козината, за да се отстранят накъсаните косми. Породата Ши Тцу е известна със своята лоялност и дружелюбност.

Брюкселски грифон

Брюкселският грифон притежава интелигентен и ентусиазиран характер, отлично куче пазач е и е изключително дружелюбен както с възрастни, така и с деца. За щастие не се скубе, което го прави идеален домашен любимец за хора с алергии.

Хаванска болонка

Хаванска болонка има козина, която не предизвиква алергии

Хаванската болонка е поредната хипоалергенна порода кучета, което я прави предпочитана сред хората, предразположени към алергии. Тя е особено подходяща за семейства с деца заради дружелюбния и весел нрав, с който се отличават нейните представители.

Френска болонка

Френските болонки са прекрасни домашни любимци, непредизвикващи алергични реакции. Тренират се лесно и са изключително игриви и дружелюбни. Имат красива пухкава козина, която изисква добра поддръжка и редовно подстригване.

Шотландски териер

Козината на Шотландския териер е хипоалергенна

Една от най-разпознаваемите британски породи кучета, шотландските териери са перфектните домашни любимци. Лесни за отглеждане, забавни и винаги готови за игра, те силно се привързват към семейството си и се превръщат във верни приятели.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати