Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на пинчер

Характер и поведение на пинчер

Породата пинчер визуално напомня доберманите, въпреки че това сходство не е толкова голямо. Интересен е и фактът, че двете породи кучета имат общи предци. Тези малки кученца са много дружелюбни и са много верни компаньони, но също така мога да се ползват като охрана на дома, тъй като имат много силен кучешки лай.

Както всяка една порода, тази също притежава свой темперамент. Какво трябва да знаем за характера и поведението на пинчера?

Тези любимци са независими, упорити и уверени в себе си, а също така са много своенравни кучета.

Освен това се отличават със своята безрезервна преданост към стопанина и общителния си характер. Идеалният стопанин за тези кучета ще бъде човек, който е много енергичен и води активен образ на живот.

Пинчерите имат много развити интелектуални способности, но за да се проявят те изцяло, е важно да започнете да ги обучавате от най-ранна възраст. Те с лекота ще научат различни команди, а също така бързо ще можете да ги възпитате. Добре се разбират с децата, което е още един плюс в полза на пинчерите.

Важно е обаче да имате предвид една особеност в характера на пинчерите, а именно, че сложно намират общ език с другите животни, като често дори могат да са агресивни. Това може лесно да се обясни с факта, че те винаги искат да доминират. Недоверчивостта им се проявява именно в общуването с другите животни или непознати за тях хора. Въпреки скромните си размерите са способни да защитят, както себе си, така и стопаните си.

Достойнства в поведението на пинчерите:

- Преданост;

- Висок интелект и способност за обучение на различни команди;

- Отлични са за охрана на дома;

- Лесно се разбират с децата;

- Много са дружелюбни.

Сред недостатъците на пинчерите са:

- Стремеж да доминират;

- Своенравен характер;

- Не обичат самотата, като в случай че им е скучно, могат да започнат да гризат вещите ви, протестирайки срещу тази ситуация по този начин;

- Имат нужда от много добра дресировка;

- Често лаят силно;

- По време на разходките ви могат да избягат.

При добро възпитание от ваша страна, пинчерът лесно ще израсне като предано, общително и любознателно куче. Бъдете сигурни, че няма да съжалявате за избора си на домашен любимец.

А за да се убедите колко симпатични са тези кученца, разгледайте горната галерия със снимки на пинчери, а ако решите да си вземете кученце от тази порода, разгледайте нашите обяви за пинчери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати