Какво трябва да знаят стопаните на немска овчарка?

Какво трябва да знаят стопаните на немска овчарка

Немските овчарки са едни от най-известните в света служебни породи кучета. Те се смятат за универсални и могат да изпълняват различна роля в зависимост от възпитанието си.

Може да се използва както в армията, полицията, при спасяването на хора, така и в качеството си на охрана или компаньон. Тази порода е известна и със спортните си постижения. Няма как да останем равнодушни към тези силни, но и много красиви кучета, които имат не малко почитатели в света.

Ето какво трябва да знаете за немската овчарка, ако мислите да си вземете такова куче.

Тази порода има среден ръст и отлично развита мускулатура. Още на пръв поглед прави впечатление с интелектуалните си заложби. Тези кучета са много внимателни и силни, а също така имат характерна форма на главата си, като дори отчасти наподобяват вълк.

Известни са не само с това, че са много умни, но и с изключителната си преданост към стопанина. Това е много благородна порода, която се ползва с огромна популярност и често хората я вземат за свой верен приятел.

Предимства на немската овчарка

Предимства на немската овчарка

- Умно, съобразително и лесно за обучение куче;

- Универсална порода;

- Изключително предан домашен любимец;

- Лесна за отглеждане порода кучета;

- Лоялна към децата;

- Прекрасно разбира кога агресията е уместна, но и кога - не;

- Отлична охрана.

Недостатъци на немската овчарка

- Нуждае се в отлична дресировка;

- Не може да се размине без големи физически натоварвания и активност;

- При неправилно възпитание може да прояви агресия;

- Някои овчарки могат да са хиперактивни кучета.

Немската овчарка може да се храни както с готови кучешка храна, така и с натурална, но тя трябва да е свежа, качествена и балансирана.

Недостатъци на немската овчарка

Сухата храна от своя страна трябва да е съобразена с възрастта на кучето, както и физическото му състояние. Менюто за възрастното и за малко куче са различни и особено важни за тази порода. Има си своята специфика.

Важно е да имате предвид, че немската овчарка е предразположена към следните заболявания при кучетата: на храносмилателния тракт, кучешки отит, дисплазия, алергия, дерматит, както и към отказване на задните кучешки лапи.

Продължителността на живота на кучетата е около 10-14 години. Трябва навреме да се поставят ваксините, тъй като тези питомци са много чувствителни към сериозните инфекции.

Немските овчарки са много умни, съобразителни и възпитани кучета. Важно е обаче да полагате достатъчно грижи за тях, както и за обучението им от най-ранна възраст, за да могат да разкрият изцяло своя интелектуален потенциал.

Ако желаете да си вземете немска овчарка, разгледайте нашите обяви за немска овчарка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати