Определяне на физическото състояние на кучето

Определяне на физическото състояние на кучето
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Всяко куче е индивидуално, затова трябва да разбирате това при избора на храна за кучето, както и да вземете предвид индивидуалните потребности на питомеца ви за различните хранителни вещества, както и количеството на загубената енергия през деня. Разбира се, че балансираното хранене е важна част от правилните грижи за кучетата. Също така ще трябва да водите любимеца си на редовни профилактични прегледи, за да се следи физическото състояние на кучето.

Как да разберем, че кучето е здраво?

Само здравото куче може да е щастливо, радостно и игриво. Именно затова е важно да обръщате внимание дори и на самото поведение на кучето ви, както и дали неговия характер и темперамент не са се променили изведнъж. Това може да е показател, че то не се чувства добре или с други думи - нещо във физическото състояние не е наред.

Здравите кучета реагират на командите на стопанина си, имат добър апетит, редовно дефекират, както и уринирането е нормално. Всичко това са важни показатели за отговорните стопани, които се грижат отлично за своето куче. Все пак именно вие сте човекът, който ще забележи най-бързо, ако нещо не е наред с питомеца ви или ако го боли нещо например.

Болно куче

Болното куче видимо се отличава от здравото. Всяко едно заболяване, дори и да е леко, предизвиква някакви промени в нормалното функциониране на организма. Ако кучето не е добре физически, тогава то няма да игриво, ще лежи много, ще се старае да се скрие на някое тъмно местенце, а също така може да не се обръща на името си. При други заболявания животното може пък напротив да не ляга, дълго да стои, както и дори да е много възбудено, много подвижно и дори агресивно, ако нещо го боли.

Другото нещо, което ще забележите е това, че апетитът на кучето намалява. В едни случаи той може изцяло да се откаже да се храни, а в други - да се храни по-малко. Освен това възможно е да се забелязва повишена жажда или напротив. Козината пък от блестяща може да започне да пада или пък просто да загуби блясъка си.

Всичко това са само първите видими признаци, че нещо с физическото състояние на вашето куче не е наред. В този случай е особено важно своевременно да потърсите специализирана помощ. В най-добрия си случай всеки стопанин трябва да води кучето си на редни прегледи във ветеринарна клиника, за да се следи здравето на животното постоянно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати