Най-предпочитаните късокосмести породи кучета

Най-предпочитаните късокосмести породи кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
Виж ››

Кучетата са най-добрият приятел на човека. Именно затова много хора си мечтаят да си имат такъв домашен любимец. Ако и вие искате скоро да станете горд стопанин на куче, тогава е важно да знаете малко повече за различните породи кучета и да вземете вашето решение коя е по-подходяща като темперамент и характер. Тези мили домашни любимци могат да бъдат, както късокосмести, така и дългокосмести, а също така могат да са с гладка или пък кучета с къдрава козина.

Вижте най-предпочитаните късокосмести породи кучета

Чихуахуа

Една от най-предпочитаните породи късокосмести кучета са чихуахуа. Те са много умни кучета, като поради това много лесно се възпитават и обучават. Те могат да се приучат дори да ходят в домашната тоалетна и поради това дори не се налага да ги изкарвате регулярно. Не се нуждаят от тежко физическо натоварване и сериозни кучешки тренировки. Като правило, ако не сте много активни и просто искате един много мил и обичлив домашен любимец, тогава тази порода е отличен избор за вас.

Пинчер

Пинчер

Те много приличат на голямата порода доберман, но с тази разлика че са по-малки. Имайте предвид, че въпреки малките си размери, тези късокосмести кучета се нуждаят в регулярни физически и интелектуални тренировки. Те са независими, самостоятелни, могат сами да вземат решения и са отлични пазачи.

Мопс

Тази порода води своето начало от Азия, като нейните представители са били любимци на китайската императорска династия. Смята се, че породите Пекинез и Ши Тцу са най-близките роднини на породата. Тези сладки кученца са много популярна късокосместа порода сред хората, които не са много активни или пък хората, които са семейни и нямат много време за домашните си любимци.

Лабрадор

Голдън Ретривър

Породата е една от най-популярните при семействата. Тези кучета не са агресивни, както към хората, така и към другите животни. Много са жизнерадостни и позитивни към всички. Често участват в програмите за помощ на хората, които се намират в рехабилитационните центрове, например за водачи на слепи хора. Отличава се с с отличната си физическа форма, а също така се нуждаят от редовни тренировки, за да поддържат нормалното си тегло, тъй като те са склонни към кучешко затлъстяване.

В никакъв случай не можем да кажем, че има лоши кучета. Всички са добри по своему, и имат своите си силни страни и добри качества на темперамента. Ако и вие си търсите добри и мили домашни късокосмести кучета, тогава тези четири породи са отличен избор за вас.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати