miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кога кучето е щастливо?

Кога кучето е щастливо?

Кога кучето е щастливо
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Има много неща, които трябва да направите и с които да се съобразите, ако искате вашето куче да е щастливо. Повечето стопани се стремят именно към това, но как да разберете дали усилията ви са достатъчни и дали кучето е щастливо?

Казано накратко, любимецът ви ще бъде щастлив, ако не го оставяте често сам, ако му отделяте нужното внимание, играете си с него и го дресирате.

Балансираното хранене и редовните разходки на кучето са задължителни, а разнообразната и полезна храна допринася за добрата физическа форма и благосъстоянието на четириногия ви приятел.

Как да разберем, че нашето куче е щастливо?

Всички породи кучета проявяват еднаква емоционалност. Има много признаци, които показват, че кучето ви е щастливо. Ето някои от тях.

Кучето маха с опашка

То изразява щастие, като интензивно върти опашката си на всички страни. При животните с къса опашка се извива целия гръбнак.

Кучето гледа с широко отворени очи

По този начин то показва възторг, точно както ние гледаме нещо красиво и желано, разтваряйки широко очи.

Очите са най-точният показател за това, колко щастливо е вашето куче и ако светят, значи всичко с него е наред.

Върти се около стопанина

Подскачането, махането с опашка и свиването на уши са сигурен признак за възторга на кучето от срещата с любимите му хора.

Изразява радост

Кучето показва радост чрез търсене на близост

Радостта и емоционалността си кучето проявява чрез подскачане, обикаляне около стопанина и звънко лаене. По този начин четириногият приятел ви показва, че е преизпълнен с радост и щастие.

Желание за игра

Когато с кучето всичко е наред, то обича да играе и да провокира стопанинът си към игра. То подскача, повдигайки нагоре предните си кучешки лапи. Това е покана за игра и изразяване на емоционалност.

Търси внимание

Ако кучето е щастливо, то има приповдигнато настроение и съсредоточава вниманието си върху цялото семейство. Изразява възторг от присъствието на хората, като реагира прекрасно на кучешки команди.

Обича да се гушка

Животното проявява своето щастие, като се изправя на задните си крака, а с предните обгръща стопанина или просто се настанява до вас на дивана.

Търси близост

Желанието на кучето да се намира винаги до човека, говори за това, че му е комфортно. Ако непрекъснато търси вниманието ви и се навърта около вас, това означава, че се чувства защитено и много щастливо.

Подава лапа

Това е жест, който изразява раздяла или съчувствие. Щастливото куче винаги подава лапа и с това ви казва, че винаги иска да бъде с вас.

Има добър апетит

Щастливите кучета имат добър апетит

Ако кучето си похапва с охота, вие няма за какво да се притеснявате. Това е добър знак за емоционалното благоразположение на питомеца ви.

Обръща се по корем за галене

Ако кучето ви ляга по гръб и си подава коремчето за галене, това е сигурен знак, че то се чувства щастливо. По този начин то ви показва обич и преданост.

Не прави пакости

Някои любимци опустошават всичко вкъщи, когато биват оставяни сами. Това е признак на нервно разтройство и поведенчески проблеми при кучето. Ако вашето обаче си лежи спокойно, докато ви няма и ви посреща с радост, това означава че се чувства добре.

Радостно посрещане на вратата

Пристъпвайки прага на дома си, вие виждате как възторжено кучето тича към вас, маха с опашка, усмихва се, лае звънко и подскача на задните си лапи.

Това определено показва щастие от срещата. Ако ви се радва все едно отдавна не ви е виждало, това означава, че кучето е обичано, цени отношението, което имате към него. Това е признак за щастие на кучето.

Ако и вие желаете да направите някое кученце щастливо, разгледайте тези обяви за кученца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати