miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение и дресура на Немска овчарка

Обучение и дресура на Немска овчарка

Обучение и дресура на немска овчарка
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Немската овчарка се смята за една от най-умните породи кучета, но за да се събуди заложения в нея инстинкт, е важно да я обучавате и възпитавате от най-ранна възраст. Ако не отделяте достатъчно време на дресировката на животното, тогава питомецът ви ще израсне невъзпитан и дори може да е опасен за околните.

Как правилно да обучавате и дресирате немската овчарка, за да не допуснете грешки при отглеждането на куче?

По характер немската овчарка е много умна и съобразителна, което е огромен плюс, тъй като с усилия и търпение от ваша страна, ще можете да постигнете отлични резултати. Те лесно се обучават и бързо разбират, какво се изисква от тях, а също така - бързо запомнят командите и лесно ги изпълняват.

Заедно с това обаче, те имат доста особен темперамент, като понякога могат да са доста инатести и своенравни кучета, като това да се отрази на обучението на немската овчарка. Това си личи особено силно при малките кучета, които лесно се разсейват и ако нещо не им хареса, те ще се откажат да изпълнят командата. За да се отнася питомецът ви сериозно към дресировката, е необходимо да го заинтересувате.

От каква възраст да започвате с обучението и дресирането на немска овчарка?

Възможно най-рано трябва да се заемете с обучението на немската овчарка, а именно веднага след като се усвои в дома ви. След като свикне с основни кучешки команди, можете да преминете към по-сложните. Когато кучето направи половин година, можете да започнете и към по-сериозните занятия. Важно е и да сте последователни, което значи че едва след като кучето свикне с една команда и я затвърдите, тогава да преминавате към научаването на други дресури.

Кученца немска овчарка

Малките немски овчарки не са способни да са съсредоточени дълго време върху едно занятие. Именно затова те могат да се обучават по 3-5 минути на ден. Постепенно можете да увеличите времето до 30 минути, а след 6-я месец - до 1 час. Едногодишната немска овчарка вече може да бъде дресирана и обучавана до 2 часа дневно.

Породата може да се каже, че е универсална. Това означава, че при желание от ваша страна може да се подготви по практически всеки курс на обучение. Важно е обаче да имате предвид, че всяко специално обучение на немска овчарка трябва да се провежда под ръководството на опитен инструктор.

Немската овчарка може да се обучи на практическа всяка кучешка работа, тъй като е много умна и съобразителна порода. Но за да се случи това, вие трябва да започнете нейното възпитание и дресировка от малко кученце и да не пропускате да се занимавате с него всеки ден. Само така кучето ще може в пълна сила да покаже своите способности, а също така ще се превърне във ваш верен приятел.

Ако и вие искате такъв другар, вижте нашите обяви и цени за немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest