miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на дакел

Характер и поведение на дакел

Дакел
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Малките и енергични дакели са сред умните породи кчуета. Те са популярни домашни любимци в доста страни по света. Използват се понякога в качеството на ловни кучета, а също така стопаните им често ги водят на различни състезания. Породата се отличава от другите с късите си кучешки лапи, удължено тяло и тясна муцунка.

Според козината си дакелите биват:

1. Твърдокосмести дакели;

2. Късокосмести и гладки дакели;

3. Дългокосмести дакели.

От друга страна, според размера се разделят на следните три категории:

1. Стандартен дакел;

2. Миниатюрен дакел или Джудже;

3. Заешки Дакел.

Дакелите са с много инатест характер понякога

Какво трябва да знаем за характера и поведението на дакела?

Породата се отличава с предаността си към стопанина, а също така с това, че е много дружелюбна. Не е агресивна и е много внимателни и игрива. Обича децата и затова сред кучетата за семейства.

По характер дакелите са енергични и съобразителни, а освен това лесно се поддават на дресировка и обучение. Разбира се, нерядко има и негативни моменти в поведението на дакелите. Понякога са инатести и своенравни.

Дакелите са много импулсивни кучета. Много са забавни и само със смешната си муцунка могат веднага да ви приповдигнат настроението. Тези кучета няма да ви оставят да скучаете.

Когато са будни, те винаги изучават нещо, запознават се с чуждите за тях хора и играят. Често стопаните избират да си вземат по две кучета, за да си имат компания и да не им е скучно, ако са заети и не могат да им обърнат внимание.

Кучета дакели

Малките дакели са много игриви, но и понякога могат да са и доста тромави. След дългите игри, малките кучета могат да заспят в най-неочакваните места. От многото играчки, които имат, ще си изберат 1-2 любими.

Ако обаче изберете неподходящите, тогава поради острите им зъбите, бързо ще станат негодни за употреба. Именно затова е важно да избирате само доста здрави играчки, като например въжета, топки или от плътен каучук.

Породата е много податлива на обучение. Именно затова повечето проблеми, свързани с възпитанието на тези кучета, се дължи на това, че стопаните им не са ги обучавали.

Във всеки един случай, ако си вземете този сладък четириног приятел за домашен любимец, няма да останете разочаровани, защото са много любвеобилни и жизнерадостни - разгледайте нашите обяви за дакели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати