miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да се справим с агресията на кучето към други кучета

Как да се справим с агресията на кучето към други кучета

Как да се справим с агресията на куче към куче
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Ако имате куче, тогава сигурно сте се сблъсквали с това, че питомецът ви проявява агресия към други кучета. Проблемът е доста сериозен и трябва да намерите начин да се справите с него, за да може кучето ви е да по-спокойно и да не се държи агресивно в присъствието на други животни.

Основни причини на агресия на куче към куче

1. Възможно е кучето да е болно. Тогава то е по-уязвимо и усеща това. Именно затова всеки един любимец, който се появи до него се разглежда като потенциална опасност, а най-добрата защита е нападението. Това е така наречената активна защитна реакция.

Признак за това, че може би кучето ви е болно е фактът, че преди животното не е било агресивно към другите любимци. Ако нещо ви притеснява, тогава е добре да се консултирате с ветеринар за това.

2. Доминирането също е често срещана причина за агресия между кучетата. За любимците ви, йерархията е важна и това значи, че всички други животни не се допускат в нея. Ако знаете, че кучето ви е агресивно, тогава не е добра идея да го пускате да се разхожда свободно, докато не се справите с този проблем. Като цяло кучетата са лидери и ще се наложи да положите доста усилия, за да се справите с тази черта в питомците си, особено ако е доста силно изразена.

Кучетата могат да са агресивни

3. Лошото възпитание също може да е причина кучето ви да е агресивно към други кучета. Ако не сте се заели с обучение на кучето в ранна възраст, тогава ще се наложи да проявите доста търпение на този етап, за да го дисциплинирате. Важно е да научите кучето да ви слуша и да изпълнява всичките ви команди. То трябва да има респект от вас и само тогава това ще може да се случи.

4. Друга честа причина за агресията на кучето към други кучета е това, че любимеца ви просто има излишък от енергия. Разхождайте кучето дълго и редовно играйте с вашия питомец. Умореното от разходки куче няма да има сили, за да агресивно и да влиза в конфликт с другите кучета. Като цяло, общуването на четириногия ви приятел с човека винаги го прави по-добър и послушен.

Възпитанието и при животните е в основата на безпроблемната им комуникация със себеподобните. Ако обмисляте да си вземете куче, тогава не пропускайте този факт и от ранна възраст се заеме с обучението на вашия любимец, а също така винаги му отделяйте достатъчно време. Истински щастливото куче никога няма да е агресивно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати