Австрийски пинчер - особености в отглеждането

Австрийски пинчер

Австрийският пинчер е единствената официално призната австрийска порода кучета, която не е отглеждана за лов. Те са отлични кучета пазачи, а също така са много жизнерадостни и гриви. Обичат активните игри и са доста добре физически подготвени за всяко едно предизвикателство.

Характер на австрийския пинчер

Тази порода кучета изискат към себе си уважително и спокойно отношение. Много са дисциплинирани, но разбира се трябва да ги обучавате от малки, за да е максимално лесно затвърждаването на постигнатите резултати в обучението на кучето. Ако сте решили да си вземете австрийски пинчер, тогава е добре да имате къща с голям двор, тъй като те обичат активния начин на живот. Ако пък живеете в града и по-точно в апартамент, тогава трябва да организирате деня си така че да имате достатъчно време за редовни активни разходки на кучето.

Тези питомци не са агресивни кучета, а също така лесно ще се сприятелят с децата в семейството. Заедно с това обаче не обичат непознати да ги бутат, тъй като се привързват само към членовете на семейството. Лесно се поддават на обучение и са много верни приятели на стопанина си. Обичат активните игри и с радост ще играят с вас в парка на донеси топката или пръчката.

Грижа за Австрийския пинчер

Тази порода не изисква никакви по-специални грижи за козината на кучето. Достатъчно е един път на седмица да ги сресвате. Не е необходимо да имате и график на водните процедури, тъй като е най-добре да ги къпете по ваша преценка и това, колко са се изцапали след разходката. Един път на месец трябва да почиствате ушите им с памучен тампон с растително масло. Освен това, тези кучета не са капризни към храната. С удоволствие ще се хранят, както със суха храна, така и с натурална.

Ваксини за австрийски пинчер

Не пропускайте редовните прегледи при ветеринар и кучешките ваксини.

Ако сте решили да си вземете куче Австрийския пинчер, добре е да се замислите само за едно нещо, а именно дали ще можете да осигурите на любимеца си достатъчно пространство за игри или да го изкарвате навън поне за 1 час на ден. Имайте предвид, че това са много активни кучета, затова не бива да пренебрегвате това.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати