Лесни за гледане породи кучета

Лесни за гледане породи кучета

Кучето е най-верният приятел на човек. И ако се замисляте да си вземете такъв домашен любимец, но нямате много време да се грижите за него, тогава вижте кои са лесните за гледане породи кучета.

Брюкселски грифон

Това е декоративна порода куче, което е с тегло до 5 килограма и има относително дълъг живот от около 15 години. Те са много игриви, лесни за обучение кучета и са с много смешна муцунка. След хапване ще се налага да чистите лицето на кучето, тъй като там козината е малко по-дълга, както и да я решите. Но с това се свеждат особените грижи за кучето.

Папийон

Папийон е лесно за отглеждане куче

Те са красиви кучета с тегло до 4 килограма. Някога тази порода е била гордостта на френските крале, но днес може всеки да се порадва на това сладко животинче. Въпреки че козината им е по-дълга, няма да се налага да полагате някакви по-сложни грижи за нея. Те са много игриви и послушни кучета, затова са идеални, ако имате малки деца.

Той Териер

Те са дребни кучета с тегло от 2-3 килограма, но въпреки това имат доста силен глас. Живеят около 15 години и са много лесни за отглеждане кучета, като е важно да знаете, че през зимата може да се налага да им купувате кучешки дрешки, тъй като нямат почти никаква мастна защита, а и козината им много къса. Породата е идеална за първо куче, тъй като те сами по себе си са много лесни за обучение и са доста социализирани. Можете да не къпете кучето често, тъй като козината е къса, а и със сресването няма да имате никакви проблеми. Много са дружелюбни и са идеален вариант, ако имате малки деца и искате да ги зарадвате с верен четириног приятел, за който лесно да се грижат.

Мопс

Мопсът се гледа лесно

Това са много мили кученца със среден размер, които имат много сладка муцунка. Идеални са за хората, които не искат да извеждат любимеца си по 5-6 пъти на ден, тъй като те са много мързеливи кучета и обичат по доста часове да спят. Грижата за козината на мопса е много лесна, тъй като е къса. Обичат да си играят с децата, въпреки че игрите им се отдават трудно поради ленивия им характер.

Колита

Красиви, спокойни и много умни кучета, които имат дълга и гъста козина, която несъмнени ще привлича погледите на минувачите, когато ги разхождате. От по-едрите породи това са едни от най-лесни за отглеждане кучета, дори ако живеете в апартамент. Те са много гальовни, добри и предани кучета, а също така лесно се поддават на обучение и ще изпълняват вашите команди.

Разбира се, че списъкът с лесните за отглеждане породи кучета е много дълъг. Ако се замисляте скоро да си вземете четириног приятел, тогава несъмнени трябва да обърнете внимание на тези питомци, тъй като грижите за тях са лесни, а те са много добри, верни и предани приятели.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати