miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Какво ни казва настроението на кучето

Какво ни казва настроението на кучето

Какво ни казва настроението на кучето

Хората могат да говорят, да общуват помежду си, да споделят своите емоции, докато кучетата не са способни да правят това. Те общуват със стопаните си с помощта на своите емоции, показвайки своето настроение, което може да ни каже много за животното.

Какво ни казва езикът на тялото при кучетата?

Ако кучето е присвило очите си силно, тогава това означава че питомецът ви е наплашен или е силно напрегнат. Ако пък гледа леко настрани или леко си криви погледа, тогава кучето го боли нещо.

В случай че кучето ви леко е наклонило ушите си назад, тогава това означава, че то е дружелюбно настроено към вас и е готово за игри. Ако пък ги е притиснало силно към главата си, това това значи че е силно уплашено. Ако пък ушите на кучето се намират в привичното състояние, тогава това е знак, че любимецът ви е в обичайното си настроение и е напълно спокойно.

Какво още трябва да знаем за поведението на кучето?

Тъжно куче

Разбира се, че любимците са различни и формата на ушите им е различна съответно. Именно вие познавате най-добре кучето си и трябва да се научите да различавате неговото настроение - кога е злобно, щастливо, спокойно, уплашено и така нататък. Трябва да сте наясно с поведението на кучето.

Ако кучето маха с опашка, то това значи, че е в игриво настроение и се радва много на вашето присъствие. Когато опашката е леко надясно, тогава кучето е в добро настроение и е щастливо, а ако свита в ляво - за безпокойство и тревога.

В случай пък че любимецът се опитва да изглежда по-голям отколкото е, придърпвайки лапите си напред, а ушите и опашката на кучето са изправени, то тогава това е знак, че то е агресивно. Когато пък се притиска към земята, стараейки да е незабелязан, тогава това говори че кучето е уплашено. Ако кучето пък рязко застава в едно положение и не мърда, тогава то е усетило някаква опасност. В случай че дишането внезапно е станало по-тихо, значи любимецът ни усеща някаква заплаха.

Поведението на кучето е различно

Поведението на кучето, положението на учите, опашката и погледа на едно куче могат много да ни кажат за това, в какво настроение е нашето куче и дали е готово за игри или сега иска по-скоро да остане само и да си почине. Винаги е важно да се съобразявате с това как се чувства любимецът ви, защото все пак и на вас няма да ви харесва да ви занимават, ако в момента искате да си починете. Именно вие стопанина му, трябва да познавате кучето си най-добре и в какво настроение е питомецът ви.

Това беше малка част от езика на тялото на кучетата. Трябва да сте наясно с него, както и с обичайните грижи за кучето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати