Какви са предимствата да осиновите куче от приют?

Куче от приют
Универсална четка за косми за прахосмукачка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Дебатът дали да си осиновите куче от приют или да си купите породисто, винаги е на лице при любителите на кучета.

Ето какви са предимствата на куче от приют.

По-здраво куче

Осиновявайки от приют, няма как да знаете нещо за гените на вашето ново приятелче, но може да сте сигурни в едно – то ще е по-здраво от повечето си породисти кучета. Когато човек развъжда определена порода, то несъмнено някакъв генетичен проблем започва да се проявява по-често.

Непородистите кучета обаче са преживели много поколения под ударите на външната среда, в повечето случаи на улицата. Естественият подбор е позволил само най-здравите индивиди със силени имунитет да оцелеят. Осиновявайки непородисто куче, вие си гарантирате, че то произлиза от род на здрави прародители.

Безценно куче

Несъмнено като член на семейството всяко куче е безценно за своя стопанин. Но често породистите кучета са мишена на зложелатели, които смятат, че могат да изкарат пари като откраднат куче и го продадат. За вашето непородисто куче няма опасност да попадне под прицела на крадци на кучета, тъй като непородистите кучета не се продават лесно. Ако имате нещастието да изгубите кучето си, по същата причина има по-голям шанс да ви го върнат.

Осиновено куче от приют

По-умно куче

Специалистите смятат, че безпородистите кучета в повечето случаи са по-умни от породистите си събратя. Животът на улицата ги е изправял пред предизвикателства, които са развили техните когнитивни качества.

Уникално куче

Избирайки да осиновите кученце от приют, получавате уникално на вид и характер куче. Освен това взимайки вашия бъдещ другар от приют, вие помагате на животинче в нужда, а то, от своя страна, ще ви бъде лоялно и вярно.

Може би не може да помогнете на всички кучета по света, но може да промените целия свят на едно куче от приют.

Ако все пак решите да си вземете куче, разгледайте нашите обяви за кучета, има много обяви за кучета, които се подаряват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати