Отучете кучето си да преследва автомобили с тези трикове

Отучете кучето си да преследва автомобили с тези трикове
Прибираща се каишка за кучета 6в1-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
42.50 лв.
Виж ››

Играта с куче е един безценен момент. Някои обичат да гонят топка, други – котета. Но за нещастие много пухкави приятели имат и някои недобри навици - като например навика кучетата да преследват автомобили.

Това, разбира се, не бива да учудва. У кучетата е заложен естествен ловен инстинкт, който в градската среда може да се окаже изключително опасно. Често се случва до травми или дори до смърт.

За да отучите вашия домашен любимец от това опасно занимание, може да приложите няколко хитринки:

• Използвайте дълга каишка с удушвач – поводът трябва да е с дължина между 3 и 5 метра. Трябва да покажете на животното, че не сте доволни от поведението му. Затова или помолете приятел да мине с автомобила си покрай вас или използвайте случайно преминаващите коли. Когато кучето се затича след превозното средство, дръпнете рязко повода и кажете „НЕ”. Тези ваши действия ще покажат на животното, че не се държи добре. Повтаряйте това, докато домашният ви любимец не спре да гони колите. Разбира се, трябва да поощрявате неговото послушание с награда.

• Шум – кучетата не обичат силни звуци. Затова помолете приятеля си с колата да натисне клаксона, когато кучето тръгне след колата. По този начин животното ще разбере, че този вид игра е свързана с неприятно усещане.

• Избягвайте разходките по улицата – идеалният вариант за разходки е ограден двор. Но, разбира се, не всички хора имат такава възможност. Все пак обаче се стремете да избягвате оживените улици и не изпускайте кучето от погледа си.

Куче преследва автомобили

• Играйте си – когато изморите кучето или пък ангажирате вниманието му чрез игра, то няма да има желание да преследва автомобили.

• Развивайте инстинктите му – както споменахме и в началото, преследването е естествен инстинкт у животното. Вместо напълно да изключите този вид движение от програмата на животното, правете упражнения за преследване – например, хвърлете му пръчка или топка.

• Дресьор – ако не можете да се справите сами с обучението на кучето, обърнете се към експерт, който ще го научи да остава на място при подадена команда.

Спазвайки някоя от изброените хитрини, вие ще гарантирате безопасността на верния си другар и ще можете да му се радвате за по-дълго време.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати