Кого обичаме повече: Гаджето или кучето?

Гаджето или кучето

Има едно клише, което обаче е толкова вярно: Кучето е най-добрият приятел на човека. С това не може да се съгласи единствено човек, който никога не е изпитвал безрезервната кучешка любов. Тези малки животинки имат огромни сърца, в които да поберат цялата любов на света и са готови да я раздават с пълни кучешки лапи.

Най-малкото, което човекът може да направи, за да заслужи тяхното внимание и добрина е да не спира да им показва, че ги ценим истински.

И още нещо: който е имал куче у дома, знае, че то се превръща в нещо повече от част от семейството. То става пухкавото четирикрако дете, което има нужда от също толкова любов, колкото и всеки останал член на семейството.

Оказва се, че много хора изразяват любовта си към домашния любимец - 52% от собствениците на кучета в САЩ целуват пухкавите животинки повече, отколкото партньора си.

Проучване на Riley's Organic, целящо да установи колко са привързани стопаните към домашните си любимци, показало, че 52% от собствениците спят в едно легло с кучетата си.

94% от хората споделят, че домашните любимци са най-добрите им приятели.

И нищо чудно – те са лоялни, верни и изпълнени с радост. Затова трябва да показваме всеки ден на тези верни другари колко са специални за нас.

В такъв случай си заслужава да се запитаме - Кого обичаме повече: Гаджето или кучето? Отговорът на въпроса не е труден...

Истината е, че съществуват много ползи от отглеждането на куче. Съжителството с куче ни помага да преборим самотата, подтиква ни да водим активен начин на живот, помага ни да се социализираме с други стопани на кучета. Учи ни да поемаме повече отговорности.

Ползите от отглеждане на куче се наблюдават както при възрастни, така и при деца. Не чакайте твърде дълго, за да вземете куче на детето. Бъдете сигурни, че палето ще е най-верният приятел на малчугана!

Не е мит, че животът с куче се отразява чудесно на здравето ни. Нека разгледаме някои доказани ползи от отглеждането.

Куче

Намаляване на риска от сърдечно-съдови усложнения: Наличието на куче значително намалява кръвното налягане и нивата на холестерола, така че собствениците на кучета, претърпели инфаркт, установяват, че процентът на оцеляване, година по-късно, се увеличава с 22% в сравнение с хората, които нямат куче. Затова отделете време да галите, прегръщате и се грижете за приятеля си, който облекчава болката ви!

Израснал си с куче до себе си: какво предимство! Притежаването на куче в детска възраст намалява възможността от алергии и астма, като по този начин подобрява имунната система от ранна възраст. И ако това не е достатъчно, проучванията показват, че децата на възраст между 5 и 8 години, които растат с куче, ходят на училище средно с 3 седмици по-дълго от децата без кучета у дома.

Повече увереност: без значение каква е вашата позиция и ситуация, усещането, което изпитвате, когато се грижите за верния си приятел, е приятно, успокояващо и ви дава увереност в собствените си сили. Чудесно е да се чувствате полезни, нали!

Чувствате се добре около другите хора: при взаимодействия с други хора ще забележите положителното въздействие, което кучето има върху вашите социални взаимоотношения. Често контактът с непознати става по-лесен, разговорите започват спонтанно, а усмивката изглежда по-естествена. И ако живеете сами, вашият четириног социален приятел определено ще ви помогне да се сприятелите с други собственици на кучета!

Поддържане на връзка с по-възрастните поколения: присъствието на кучета сред възрастните хора помага изключително много в борбата с депресията, особено когато контактите със семейството и приятелите стават все по-редки.

Кучешката терапия се препоръчва все по-често: като начин да се помогне, особено на хора, страдащи от психични заболявания, аутизъм или болест на Алцхаймер, пациенти със зрителни увреждания.

Но нека се върнем на въпроса: Кого обичаме повече: Гаджето или кучето? Сами виждате, че не е никак трудно да се отговори. Като се имам предвид, колко непостоянни могат да са някои хора, не е чудно, че избираме домашния любимец пред половинката си. Той поне няма да ни измени или да спре да ни обича внезапно. Ще е с нас и в добро, и в лошо.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати