Кого обичаме повече: Гаджето или кучето?

Има едно клише, което обаче е толкова вярно: Кучето е най-добрият приятел на човека. С това не може да се съгласи единствено човек, който никога не е изпитвал безрезервната кучешка любов. Тези малки животинки имат огромни сърца, в които да поберат цялата любов на света и са готови да я раздават с пълни кучешки лапи.

Най-малкото, което човекът може да направи, за да заслужи тяхното внимание и добрина е да не спира да им показва, че ги ценим истински.

И още нещо: който е имал куче у дома, знае, че то се превръща в нещо повече от част от семейството. То става пухкавото четирикрако дете, което има нужда от също толкова любов, колкото и всеки останал член на семейството.

Оказва се, че много хора изразяват любовта си към домашния любимец - 52% от собствениците на кучета в САЩ целуват пухкавите животинки повече, отколкото партньора си.

Проучване на Riley's Organic, целящо да установи колко са привързани стопаните към домашните си любимци, показало, че 52% от собствениците спят в едно легло с кучетата си.

94% от хората споделят, че домашните любимци са най-добрите им приятели.

И нищо чудно – те са лоялни, верни и изпълнени с радост. Затова трябва да показваме всеки ден на тези верни другари колко са специални за нас.

В такъв случай си заслужава да се запитаме - Кого обичаме повече: Гаджето или кучето? Отговорът на въпроса не е труден...

Истината е, че съществуват много ползи от отглеждането на куче. Съжителството с куче ни помага да преборим самотата, подтиква ни да водим активен начин на живот, помага ни да се социализираме с други стопани на кучета. Учи ни да поемаме повече отговорности.

Ползите от отглеждане на куче се наблюдават както при възрастни, така и при деца. Не чакайте твърде дълго, за да вземете куче на детето. Бъдете сигурни, че палето ще е най-верният приятел на малчугана!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати