Основни правила при хранене на мопс със суха храна

Хранене на мопс със суха храна

Все по-често в днешно време хората, които си търсят куче за домашен любимец, избират мопс. Тази порода е наистина перфектно куче за апартамент. Палетата са малки като размер и затова са подходящи за всякакви по големина домове.

Най-важното им качество обаче е тяхната уникалност като животински вид. Те имат много приятна визия и напомнят силно на плюшени играчки. С вида си предизвикват умиление и желание да бъдат гушкани. По характер мопсовете са игриви, мили, обичат вниманието. Те са жизнерадостни и енергични кучета и се разбират добре с други домашни животни, както и с хората в семейството.

Заради достойнствата си са една от най-старите кучешки породи. Съществуват от 400 години преди Христа. Не е чудно, че са се запазили, защото се харесват на повечето хора.

След като малкото симпатично животинче стане част от семейството, на преден план излиза въпросът с храненето на мопса. За да бъде здраво кучето и да се чувства добре, е важно да му изберем правилна диета.

Храната на мопса трябва да бъде разнообразна и питателна, защото бързо ще му омръзне.

Храна за мопсове

В търговската мрежа има голямо разнообразие от суха храна за мопса, която е калорична и отговаря на изискванията за хранене на животното. Затова много стопани избират сухата храна за своя питомец. Тя е практично решение, съдържа всички необходими витамини.

Има няколко основни неща около сухата храна, които ще помогнат да се избегнат груби грешки в храненето на мопса. Ето кои са те.

- Не бива да се редуват различни марки кучешка суха храна;

- Не е добро решение да се смесват храните, произведени от различни фирми на едно и също хранене на кучето;

- Всички необходими витамини и минерали за кучета се намират в готовата храна и допълнителните количества от тях са излишни;

- Сухата храна за мопсове не се залива с гореща вода, защото това разрушава витамините в нея;

Мопс

- Купичката с храна на мопса не бива да бъде непрекъснато достъпна;

- Зеленчуците и плодовете са само кучешко лакомство за животното, а не основна храна;

- Ако се преминава от суха към натурална храна, това трябва да става постепенно за около 15 дни;

- Мопсът трябва да има постоянен достъп до чиста прясна вода.

Тъй като мопсът страда от запек, необходимо е в храната да участват достатъчно съставки с влакна и храни с разхлабващо действие. Но не прекалявайте с тях, за да не се появи обратното явление - диария при мопса.

Вече знаете как се храни мопс със суха храна. Надяваме се, че сме ви били полезни с информацията. А ако все още нямате такова сладко куче, но много искате да си вземете, вижте нашите обяви и цени за мопс.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати