miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Защо кучето гризе всичко дървено?

Защо кучето гризе всичко дървено?

Защо кучето гризе всичко дървено?
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Въпреки разпространеното мнение, вкусовите предпочитания на четириногите ни приятели са доста по-обширни. Кучетата често могат да ядат трева, ако им липсват някои витамини и минерали например и това е напълно нормално. Когато обаче питомецът ви започне да гризе неконтролируемо всичко дървено, тогава е време да се замислите дали всичко е наред.

Защо кучето гризе всичко дървено?

Веднага бързаме да отбележим, че изцяло да се справите с желанието им да гризат е невъзможно. В детската им възраст тези наклонности са много по-изразени, докато с времето малко се притъпяват, ако сте ги възпитавате. Задължително е кучето ви да има играчки, които да може да гризе, за да не прави това с шкафовете в дома ви.

Колкото и да сте добър с любимеца ви, важно е да не поощрявате това занимание. Съществува изключително голяма опасност да се задави, да нарани хранопровода си, да травмира зъбите и други. Сред най-страшните последици е перфорацията на червата или стомаха, което е застрашаващо състояние.

Мотивация

Всяка една постъпка, дори и при животните, си има своите причини. В глобален смисъл можем да ги разделим на:

* Поведенчески или патологични;

* Психически - свързано е с натрапчиви фобии.

Внимание! За кучето е нормално да дъвче и да гризе дървени пръчки, но не и части от мебелите в дома, тъй като, както вече казахме, това е много опасно.

Кучета

Във всяка една възраст, особено при малките кученца, могат да се наблюдават физиологични отклонения, които да са свързани с обменните процеси. Както показва практиката, даже и най-опитните стопани на животни невинаги избират правилното балансирани хранене. Ако купувате на кучето си висококачествена храна, тогава тези проблеми възникват много по-рядко, но все пак не е изключено.

Как да отучите кучето си да гризе?

За да се справите дори отчасти с този проблем, трябва да отделяте внимание на любимеца ви, да играете с него и периодически да обновявате кучешките играчки.

* Опитвайте се да разбирате поведението му и какво му е необходимо;

* Отделяйте достатъчно време, за да го дресирате и обучите;

* Уважавайте кучето и учете децата да бъдат внимателни с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати