Защо кучето ака кръв?

Защо кучето ака кръв
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Причините кучето ви да ака кръв могат да са много различни. Не трябва да се подценява опасността от патология и че това може да е симптом на някое кучешко заболяване. Важно е, колкото се може по-бързо, да се определи защо кучето ака кръв и да се предприеме лечение на животното.

Основни причини кучето да ака кръв

- Заразяването на кучето с глисти е една често срещана причина кучето да ака кръв. Те се прикрепват към лигавицата на червата;

- Ентеритът е друга честа причина. Вирусът често заразява малките кученца или тези с отслабнал имунитет. Той е много опасен, защото попада в организма с храната и след това поразява сърдечната система и червата. Вирусът предизвиква гадене, повръщане на кучето, ходене с кръв и води до дехидратация на организма. Животното отказва да се храни, изпитва болки и обща неразположеност;

- Кучешката чума е рядко срещано заболяване, но е много опасно за кучетата и често има летален изход. Болестта протича бързо, лишавайки любимеца ви от сили и енергия да се бори с него. Симптоматиката на първия етап на заболяването е сходна с тази на ентерита. Вторият етап се съпровожда с гной от очите, треска на кучето и страх от светлина.

- Хеморагичният гастроентерит не е инфекциозно кучешко заболяване. Причините за появата на кръв в изпражненията на кучето могат да бъдат механично увреждане на червата с остра кост или пък отравяне с некачествена кучешка храна. Кучетата със слаба храносмилателна система са предразположени към това заболяване. Цветът на кръвта в екскременти се определя от мястото на кървене. За да се потвърди това заболяване може да се наложи ултразвуково изследване на перитонеума, гастро- или колоноскопия.

Кучето може да ака кръв, ако е болно

Имайте предвид, че при подобно здравословно състояние е много важно да храните кучето си с лека и диетична храна, която няма да дразни стомаха и червата. От рациона му е важно да премахнете костите, дразнещите храни и като цяло тези, които могат да раздразнят стомаха и лигавицата.

Както и сами разбирате, всички тези причини са много опасни за здравето на кучето ви. Изключително важно е своевременно да потърсите специалист, който да може да намери конкретната причина и след това да се предприеме лечение на четириногия ви любимец. Част от тях се лекуват с антибиотици, но при други може да се наложи по-сериозно и дълго лечение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати