miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на Померан

Характер и поведение на Померан

Характер и поведение на Померан
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Цялото наименование на породата е Померан-шпиц и той е най-малкият представител на немските шпицове. Името му идва от региона Померания, който се намира на територията на Полша и Германия. Породата Померан официално е призната през 1900 година.

Това е една от най-обичаните породи декоративни кучета, заради уникалната си визия. Неговата пухкава и рунтава кучешка козина в оранжевеещ цвят го карат донякъде да прилича на мини лъв. Това е била любимата порода куче на кралица Виктория и доколкото е известно тя е притежавала такова, но значително по-голямо. По нейно желание селекционерите са разработили по-малък вариант на кучето.

Те са високи между 18 и 30 см и тежат около 3 килограма. Продължителността на живота при Померана е между 12 и 16 години. Съществува и порода мини померан, който е не по-тежък от 1, 8 килограма и наистина прилича на оживяла плюшена играчка.

Какво трябва да знаем за характер и поведение на Померан?

Померан

Помераните са много живи и умни кучета. От тях се получават прекрасни кучета компаньони за самотни хора. Може винаги да носите със себе си такова дребно куче, а то, от своя страна, ще се радва на постоянната ви близост.

В сравнение с останалите декоративни породи, по характер помераните са доста по-умни и чувствителни. Ще отнеме време на кучето да се привърже силно към вас, но случи ли се това, то неминуемо ще ви докаже своята лоялност. Умее да усеща емоциите на стопанина си и дори е способно да ви окаже емоционална подкрепа.

Тази порода е подходящо куче за семейства с деца, но небрежното отношение, може да предизвика у животинката раздразнение и нервност. Обяснете на малчуганите, че трябва да бъдат внимателни с кучето, за да не го наранят случайно. По-големите деца, които разбират как правилно да се грижат за Померан, могат смело да имат куче от породата.

Кучетата от тази порода имат склонност да лаят, а на всичкото отгоре имат и много звънлив глас, който може да побърка вас и вашите съседи.

За да избегнете това, трябва да се заемете с обучението на животното от рано. По характер Помераните са своеволни и доминиращи личности.

Мини Померан

Те, като че ли не осъзнават своя размер, дръзки са и могат да се нахвърлят на по-голямо куче. Когато са малки, могат лесно да се гледат заедно с други домашни животни, но когато пораснат това става трудна задача, поради нестихващото им желание да доминират.

Помераните изискват много грижи. За да може козината на Померана да изглежда бухнала и да не се сплъстява трябва да я разресвате всеки ден. Регулярно чистете очите и ушите на кучето, тъй като са податливи на инфекции. Кожата на Померана е предразположена към изсушаване и образуване на пърхот, поради това е препоръчително да се използва специален шампоан. Ако все пак използвате обикновен кучешки шампоан, винаги го съчетавайте с балсам. Препоръчително е да чистите зъбите на кучето и да режете ноктите му.

По поведение Помераните са енергични кучета, но не са им нужни големи и продължителни натоварвания. Ще им бъде остатъчно просто да ги оставите да побягат из дома, въпреки че много обичат да са навън и дори продължителните разходки не могат лесно да ги изморят.

Ако искате да си имате и вие такова пухче, разгледайте нашите оферти и цени за Померани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати