miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на йоркширски териер

Характер и поведение на йоркширски териер

Характер и поведение на йоркширския териер
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Йоркширският териер произхожда от Англия и по-точно от графство Йоркшир. От там идва и името на неговата порода. Висок е между 21 и 23 см и тежи около 3 килограма. Изключително подходящо куче за отглеждане в апартамент, тъй като той е една от мини породите кучета и може да се каже, че е декоративно куче. Продължителността на живота му е между 12 и 15 години.

Йоркширският териер е много популярно куче по цял свят. Той е представител на една от най-малките породи кучета. Весел и общителен е характерът на йоркширския териер.

Любящи и предани, смели и уверени в себе си, йоркитата са подходящи за отглеждане, както от опитни, така и от неопитни стопани. Те са много жизнени и любознателни животни, които обичат да играят и са прекрасни кучета компаньони.

Това са много умни кучета, но обучението им е трудно поради независимия характер на йоркширския териер. Въпреки малките си размери, смелите йоркшири често се опитват да доминират над други кучета, като пренебрегват своя статус.

Те добре съжителстват с други видове животни в дома, като зайци, хамстери или папагали.

Йоркширски териер

Но имайте предвид, че това са неподходящи кучета за деца. Те трябва много нежно да се отнасят със своето животно и да разбират, че на такова крехко животно може много лесно да се навреди. Не се препоръчва съжителството на малко дете с такъв любимец, съществува риск и за двете страни.

След като обсъдихме поведението и характера на йоркширския териер, не можем да не споменем и няколко думи за грижите, които трябва да полагате.

Какво изисква отглеждането на йоркширски териер?

Той не е от тези домашни любимци, които се гледат лесно. В началото на своя жизнен път малките кученца не се нуждаят от големи грижи, но е хубаво обучение на йоркширския териер да започне от ранна възраст.

Обикновено са нужни около шест месеца на бебето териер да му порасне дълга козина. За да прилича тя на коса и да изглежда пухкава и дълга, трябва да се грижите за нея. Препоръчително е да сресвате кучето ежедневно.

Грижата за козината на йоркширски териер изисква да се използват специални масла. Те предпазват козината, правят я лъскава и възпрепятстват падането и. Желателно е да къпете йоркширския териер поне веднъж седмично.

Йорки

Той не се нуждае от голямо количество физическо натоварване, но много обича разходките. Важно е да му се отделя много внимание и време за съвместни игри. Добре е да има любима играчка, но все пак играта със стопанина му е незаменима. Той трудно издържа на студ, затова е нужно да го обличате с дрехи за кучета в дъждовно и хладно време. Пазете го от травми, поради неговата крехкост и малък размер.

Йоркширските териери не си сменят козината и това ги прави подходящи за хора, които имат алергия към кучетата. Те са популярна порода кучета и често стават обект на кражби, затова е хубаво, когато любимецът е пуснат наоколо, винаги да го виждате.

А ако все още нямате такова животинче, но много искате да си вземете вижте нашите обяви и цени за йоркширски териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest