miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да се справим с миризмата от кучешка урина

Как да се справим с миризмата от кучешка урина

Кучешка урина
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Когато са малки, кученцата нямат изградени хигиенни навици, а и не могат да бъдат извеждани навън, докато не бъде поставена последната им задължителна кучешка ваксина за сблъскване с външната среда. Това автоматично означава, че кученцето ви неволно ще се изпуска както по голяма, така и по малка нужда.

При положение, че сте си у дома, това не е кой знае какъв проблем и веднага ще почистите след поредната беля. Ако ви се наложи да отсъствате обаче за по-дълго, ще бъдете неприятно посрещнати от аромата на амоняк, характерен за кучешката урина.

Вероятно сами се досещате, че правилното решение на подобен проблем не се крие в това да поставите навсякъде ароматизатори. Как можете тогава лесно да се справите с миризмата от кучешка урина, ако тя е попаднала върху ваши дрехи, мебели или подови настилки?

Дрехите лесно ще натикате в пералнята, никакъв проблем. С килимите и мебелите обаче нещата са по-сложни. Първо разтъркайте мястото, на което е попаднала кучешката урина с натопен в топла вода парцал, след което подсушете. Повтаряйте тази процедура толкова пъти, колкото е необходимо, докато не усещате вече никаква неприятна миризма.

Ако видите, че не постигате желания резултат, прибавете към топлата вода и препарат за миене на съдове или прах за пране. Не предозирайте обаче с каквито и да са препарати, защото е възможно те на свой ред да оставят петно върху мебелите или килимите ви. Дори бихме ви посъветвали за всеки случай да пробвате действието им върху отделните материи на някое по-незабележимо място.

Отстраняване миризма на кучешка урина

И още един съвет от наша страна - когато въпреки всички ваши действия продължавате да усещате миризма на кучешка урина или пък не можете да се справите с упорити петна, които кученцето ви е поднесло, то пробвайте безотказната сила на содата за хляб. Просто поръсете с нея килима или дивана си, изчакайте поне няколко часа тя да подейства и е оберете с прахосмукачка. Естествено, дръжте малкия разбойник далеч от мястото, което е поръсено със сода. Това е - лесно, евтино и ефективно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest